időjárás

2021.06.28. 17:30

Veszélyes forróság megyénkben: másodfokú figyelmeztetést adtak ki

A hét első napja után kedden még melegebbre kell számítani. A meteorológia Komárom-Esztergom megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Kemma.hu

Budapest, 2015. július 5. Egy lány vízzel hûsíti magát a kánikulában a budapesti Deák Ferenc téren 2015. július 5-én. Az országos tiszti fõorvos július 4-tõl, szombattól július 8-ig, szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hõségriadót rendelte el, mert ebben az idõszakban eléri vagy meghaladja a napi középhõmérséklet a 27 Celsius-fokot. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ahogy azt már az előrejelzések is mutatták, a héten ismét durva kánikula uralja a térségünk időjárását. Ha a hét első napjára nem lett volna elég a forróság, akkor felköthetjük a gatyánkat, mert keddre még melegebb idő jön. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a durva hőség miatt. A déli országrészben akadnak olyan megyék is, ahová már harmadfokú, vörös figyelmeztetést léptettek érvénybe keddre.

Fotó: Met.hu

Az előrejelzések szerint kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Főként az ország északkeleti harmadán lehet helyenként erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott néhány helyen zápor, zivatar is kialakulhat. A déli szél több helyen lesz élénk, a Dunántúlon időnként erős. Emellett zivatarok környezetében is előfordulhatnak átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!