időjárás

2021.06.12. 16:26

Érkezik a zuhi: elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) citromsárga figyelmeztetést adott ki az ország csaknem egészére a várható zivatarok miatt. Jégeső is jöhet.

Kemma.hu

Elsősorban a középső-északi országrészben (Pest megye és tágabb környezete) néhol heves zivatar is várható, hirtelen lehulló, 15-30 mm csapadékkal, nagy méretű jéggel (~2-3 cm-es átmérő) és 80 km/h feletti szélrohammal. Késő estére általában összeesnek az intenzívebb csapadékgócok, de hétfőre virradó éjszaka is labilis marad a légállapot, így továbbra is előfordulhat helyenként zivatar.

Forrás: shutterstock

Komárom-Esztergom megyében is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat – írják a szakemberek.

Fotó: met.hu

A köpönyeg.hu szerint már a délutáni órákban megnövekszik a gomolyfelhőzet, és az esti óráktól számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. A változékony időjárás miatt az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint ilyenkor fejfájás, fáradékonyság, koncentráció zavar és álmosságérzet jelentkezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!