időjárás

2019.03.11. 19:18

Március közepe van, és havazott Dobogókőn

Hidegfront tört szűkebb hazán területére, így a tavaszból órák leforgása alatt őszies-télies, zord időjárás lett.

F. M.

Forrás: Idokep

Egy hidegfront érte el térségünket, március 11-én délután hólepel borította be a hegyvidéki területeket. Az Időkép információja szerint Pilisszentléleken és Dobogókőn is kifehérítették a tájat a gyorsan vonuló hózáporok, de sok más hegycsúcsunkra is jutott a márciusi látványhavazásból.

Az Időkép webkameráján jól látszik, hogy a dobogókői menedékház téli tájjá változott pár óra leforgása alatt.

Fotó: Idokep

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jóslása szerint továbbiakban eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon több helyen, másutt helyenként eső, zápor, a magasabb részeken havas eső, illetve északnyugaton egy-egy zivatar jégdarával előfordulhat. Éjszaka északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen lehet csapadék.

Március 12-én kedden gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A kezdetben erős, néhol viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd holnap ismét több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon délelőtt még viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 12 fok között alakul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!