kémény

2018.01.10. 19:38

Januártól előre tudhatjuk, mikor számítsunk a kéményseprőre

A katasztrófavédelem honlapján már megtekinthetők a 2018-as sormunka-ütemtervek, amely alapján pontosan tudhatjuk, mikor várjuk a kéményseprőt.

kemma.hu

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Január 1-én változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, amelyet még az év vége előtt elküldött az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Január 1-ét követően az egylakásos ingatlanokba időpont-egyeztetés után mennek a kéményseprők, az ellenőrzések csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben történnek előre elkészített ütemterv szerint. Ez az idei évben körülbelül 500 ezer égéstermék-elvezetőt jelent a katasztrófavédelem ellátási területén lévő tizenhét megyében. Az ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre várhatóan mikor érkeznek a kéményseprők.

A katasztrófavédelem hivatalos honlapja mellett egyre több önkormányzat honlapján is olvasható az erről szóló tájékoztatás, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervezete a Magyar Államkincstár hivatalos csatornáin keresztül december végén eljuttatta ezeket a terveket az ellátási területéhez tartozó 17 megye minden, a sormunkában érintett településének polgármesteréhez.

Az egylakásos ingatlanokban – ezek jellemzően családi házak – élőkhöz nem automatikusan érkeznek a kéményseprők, nekik időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát. Időpontot ugyanazon a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon lehet foglalni, ahol a 2018. évi sormunkatervek is megtekinthetőek.

(Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!