Tatabánya

2018.01.10. 06:49

A háromkirályokat ünnepelték a játszóházban

A népi játékok, a kézműveskedés és a néptánc mellett az apróságok kipróbálhatták az áprilisban ötéves Vértes Agorája új gyermekkuckóját is.

K. D.

A gyerekek körében az egyik legnépszerűbb programnak az arcfestés bizonyult

Fotó: H. B.

Háromkirályok népi játszóházba várták a családokat szombaton, a Vértes Agorájában. Az eseményen meglepetéssel is készültek a szervezők. Az Agora áprilisban ünnepli majd ötödik születésnapját, ennek apropóján újult meg gyermekjátszó szobájuk, melyet szintén ezen a délutánon avattak fel.

– Sokan nem tudják, hogy január hatodika nem csupán vízkereszt, hanem a háromkirályok napja is a keresztény ünnepkörben. A karácsonyi időszakot lezárjuk vízkereszttel, a farsangi időszak viszont ekkor kezdődik el – mondta el Heczmann Evelin, a rendezvény főszervezője.

A gyerekek körében az egyik legnépszerűbb programnak az arcfestés bizonyult
Fotós: H. B.

A gyerekek népi fajátékokat próbálhattak ki, kreatív kézműves-foglalkozáson vehettek részt, arcfestésre is volt lehetőség. Akadtak, akik inkább a mesesarokba húzódtak és diafilmeket néztek. Rajzversenyre is nevezhettek az iskolások, ahol két korcsoportot díjaztak: az általános iskola alsó és felső tagozatos diákjait. A gyerekek kedvenc meséjükhöz készíthettek illusztrációt. A versengés után sem ért véget a nap: a váci Katáng együttes koncertje következett, amely nagy sikert aratott az apróságok és szüleik körében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!