országos verseny

2018.01.04. 13:29

A zrínyisek bizonyították, hogy minden területen profik

A Kodály nyomában elnevezésű országos versenyt a dorogi Zrínyi-iskola diákjai nyerték

Kemma.hu

A Kodály-év alkalmából meghirdetett játék díjátadóját Kecskeméten tartották, ahol Kovács Klára tanárnő vezetésével a dorogi diákok – mint az összesített verseny legeredményesebb játékosai – átvehették megérdemelt értékes jutalmukat, írta a dorogi városi honlap alapján a dorogimedence.hu.

Az Európa ifjú költője műfordító versenyen a Zrínyi-iskola tanulói, Sajtos Liliána és Zimmerer Blanka angol verset, míg Bauer Nóra német költeményt fordított. Blanka a Gwendolyn Brooks: The bean eaters c. vers fordításával különdíjat és dicséretet kapott. Mindhárman kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hiszen általános iskolásként és legfiatalabb fordítókként öregbítik a Zrínyi hírnevét.

Az Eötvös Alkotókör diákjai is számos sikert tudhatnak magukénak. Az Ister-Granum Eurorégiós Rajzversenyen különdíjat kapott Mátyás Alíz. Egy regionális rajzversenyen különdíjasok lettek Limpár Csenge és Mihalovits Panka. Bartus Lili és Szabó Dorka 2. díjas lett.

Pintér Vera és Tóth Csilla az Eventus Országos Tehetségkutató Rajzversenyről elhozták a legkreatívabb alkotások díját. Különdíjas lett Mátyás Anna és Tillich Georgina. Az Eötvös Alkotókör megkapta a legtöbb döntőbe jutott versenyzőt felvonultató iskola vándorserlegét.

Az Eötvöst képviselő nyolc diák (a felsoroltakon kívül Ambrus Csenge, Szabó Dorka, Tercsinesz Regina, és Vörös Nikolett) felvételt nyert az Eventus Művészeti Iskolába.

Ugyanezen a versenyen a Zrínyi Alkotókör – P. Tóth Major Krisztina vezetésével – szintén szép sikereket ért el. Kővári Anna 1. helyezett és Tőkés Lili különdíjas lett. Ők – és Papp Zsófia – szintén lehetőséget kaptak, hogy tanulmányaikat Eger művészeti iskolájában folytassák. A Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola tarolt a versenyen.

Horváth Lóránt az Eötvös-iskola 8. osztályos tanulója a megyei versíró versenyen 2. helyezést ért elÁlarc című költeményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!