emlékezés

2017.12.18. 15:11

Színültig telt a KPVDSZ Kós Károly tiszteletére

Immár hagyomány, hogy a Kós Károly nevét viselő utcában összegyűlnek azok, akiknek fontos a múlt tisztelete és a névadóra való emlékezés.

Szűr A.

Jól látszott a KPVDSZ nagytermében, hogy beérett annak a munkának, vagyis inkább missziónak a gyümölcse, amelyet évekkel ezelőtt kezdtek el Kovácsné Hetényi Máriáék (a KPVDSZ Művelődési Ház Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke és munkatársai), ugyanis rengetegen voltak kíváncsiak a Kós Károly születésnapjának alkalmából szervezett programon.

Ez már a hetedik ilyen rendezvény volt. A KPVDSZ közösségei mellett a szomszédos kereskedelmi iskola diákjai és az utca lakói elé példaként állította Kós Károly, az 1883-ban született erdélyi polihisztor életének egyszerűségét, tisztaságát Bereznai Csaba, a városrész önkormányzati képviselője, majd Tóth Zsóka és Gengeliczky László előadóművészek ismertették az építész életét, de Kós Károllyal készült archív interjúrészleteket is vetítettek, így mindenki jobban megismerhette a drámaszerzőként, regényíróként, grafikusként, lapszerkesztőként, könyvkiadóként, mezőgazdászként és politikusként is tevékenykedő Kóst.

A rendezvényen közreműködtek a Forgórózsa Népművészeti Központ növendékei is, Szegvári Ildikó közreműködésével. Stílszerű volt a program zárása is: erdélyi finomságokat kóstolhattak az emlékezők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!