kömlőd

2017.12.27. 06:31

Hazatért Angliából a háziorvosuk

Dr. Lobmayer Péter szerint az egészség nem a rendelőben kezdődik.

W. Zs.

Júliusban volt egy éve annak, hogy az Angliából hazatelepülő orvost, dr. Lobmayer Pétert választotta meg a falu képviselő-testülete háziorvosnak. Éppen ezért júniusban egy értékelő ívet küldenek ki minden kömlődi portára, amelyben minden lakó megválaszolhatja, mennyire elégedett az egészségügy helyi színvonalával.

– Egy fejlődő közösségről beszélhetünk, amelyik nyitott a változásra – az egészség terén is – mondta el az orvos. – Az egyik célom a település polgáraival összefogva az, hogy kidolgozzak egy egészségtervet, amely remélem, hasznos közös munka lesz a vezetés, a település lakosai és köztem. Hozzátette: „Tudom, hogy az egészség nem a rendelőben keletkezik. Az egészség az életmódban, az egyéni attitűdökben, az érzelmi hozzáállásban, a közösségi örömökben, az összetartozásban és egymás segítésében érhető el. A betegség alapvetően ezeknek a hiányosságaiból fakad.”

Természetesen van gyakorlati oka is a választásnak: a doktor olyan programban vesz részt, amelynek feltétele, hogy tartósan be nem töltött praxist vegyen át, ez az úgynevezett praxis 1 program. A kömlődi épp egy ilyen lehetőség volt.

(A cikk eredetileg május 17-én jelent meg a 24 Órában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!