galéria

2017.11.13. 12:16

Törpesünök szállták meg a Puskint

Címkék#Tatabánya

Zsúfolásig telt vasárnap a Puskin Művelődési Ház. Már a bejárat előtt hosszú sor kígyózott, ugyanis tömegeket vonzott a törpesün-kiállítás.

Körtvélyfáy Dina

Fotó: Hagymási Bence

A Magyar Törpesün Tenyésztők és Tartók Egyesülete először látogatott el a megyeszékhelyre. Ennek nem csak a legkisebbek, hanem szüleik is nagyon örültek, egy tűt nem lehetett leejteni a Puskinban. Csaknem hetven sün érkezett gazdájával az eseményre. A látogatók simogathatták az állatokat, és a legszelídebb jószágokat kézbe is lehetett fogni.

Ahogy európai társa, egy törpesün is szuszog, pöfög és összegömbölyödik, ha veszélyt érez, és mint megtudtuk Jankó Melinda egyesületi titkártól, néhány szabály betartásával nem nehéz a tartása sem.

Bár első pillantásra nem úgy tűnik, de egy törpesünnek nagy helyre van szüksége, mert éjszaka mozgalmas, sokszor zajos életet él. Így aztán a tenyésztők százszor ötven centiméteres ketrec beszerzését javasolják.

A törpesün kedvenc ételéről is tudomást szereztünk, ez pedig nem más, mint a kutyatáp. Innentől azonban a bogárundorral küzdő sünrajongóknak következik a feketeleves, mert emellett élő eleségre is megéheznek a tüskésdisznók. Így aztán a lisztkukaccal és a gyászbogár-, illetve tücsöklárvával való találkozást aligha úszhatja meg az, akinek megtetszik a törpesün.

További részletek a 24 Óra hétfői számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!