jó szerencsét!

2017.11.30. 07:14

Megújult a tatabányai „közösségi széntér” – nemcsak bányászoknak!

Tatabányán nemcsak őrzik, ápolják is a bányász hagyományokat. A Jó szerencsét-emlékév keretében most újabb felújításra került sor a városban.

P. J.

A Jó szerencsét!-emlékév keretében teljesen megújult a kertvárosi Bányász Művelődési Otthon mögötti Bányászudvar, amelyet a helybeliek, az „alapítók” közösségi széntérnek is neveznek.

Ünnepi külsőségek között adták át az udvart. Az eseményen Pákai Ernő, a művelődési otthon vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük Schmidt Csaba polgármestert. Majd a Kertvárosi Bányász Dalkör az alkalomhoz illő „nótával” kedveskedett a résztvevőknek.

Schmidt Csaba stílszerűen „Jó szerencsét-tel” üdvözölte az egybegyűlteket, miközben megjegyezte, hogy az ilyen összefogás, illetve az ilyen kezdeményezések felkarolására, az értékmegőrző tevékenységek támogatására kiválóan alkalmas az emlékév. Ezután megemlítette, hogy a közeljövőben megújuló dózsakerti sétálóutca átépítése során épségben maradó térkövek felhasználásával még tovább csinosítható a Bányászudvar...

A megújított udvart képletesen Palotás Pál, a helyi nyugdíjasklub és a bányász nyugdíjas szakszervezet vezetője vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!