város(sz)építés

2017.10.14. 21:04

Vízforgatós szökőkúttal gazdagodott a tatabányai Liget-park

Megszépült, kibővült és egy új szökőkúttal is gazdagodott az óvárosi park.

V. T.

A Jó szerencsét! emlékévhez köthető a pénteken felavatott óvárosi Liget-tó és park, amely a néhány hónapos munkálatok után – faritkítás és faültetés, a parkosítás, a víztisztítás, új utcabútorok telepítése, utak kiépítése – ismét régi pompájában ragyog.

Őshonos fák

A Liget-parkot a húszas lévek elején alakítoták ki a Népház, a Tulipános ház és a Gőzfürdő között. A zöld övezet gyorsan népszerűvé vált az itt élők körében: a Vértesre jellemző őshonos fáit is sikerült megőrizni.

A Május 1. parkhoz hasonlóan elkerítették ezt a patinás zöldövezetet is: ezentúl ide tartozik a világháborús emlékmű és környéke is. A pénteki megnyitóünnepségen a Benedek Elek Óvoda kicsinyeinek műsora után Schmidt Csaba polgármester mondott köszöntőt, Bencsik János országgyűlési képviselő pedig köszönetet mondott az önkormányzatnak a sok közösségi élményért, amit a jubileumi év nyújtott a tatabányaiaknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!