tökös program

2017.10.19. 09:37

Ételszobrok és tökcsodák: ilyen volt az ácsi tökfesztivál

Szép számú érdeklődő mellett a Zichy Parkban rendezték meg az első ácsi tökfesztivált.

N. T.

Dísztökkiállítás is szerepelt a programok között

Fotó: Nagy Tamás

Korábban is volt már ilyen kezdeményezés a városban, de az abbamaradt. Szombaton azonban újra megrendeztük a fesztivált – mondta Imhof Orsolya ötletgazda. A programok főszervezője hozzátette: 2008-ban a Pénzásási Nyugdíjas Klub tagjai szerveztek hasonló rendezvényt, akik most is különleges tökös ételekkel – tökananásszal, töklecsóval és tökös-mákos süteménnyel – csatlakoztak az eseményhez.

Pavlicsek Csaba ételszobrász sütőtökből készített különleges és szemet gyönyörködtető alkotásokat
Fotós: Nagy Tamás

A jelenlévők egyebek mellett megcsodálhatták Pavlicsek Csaba ételszobrász bemutatóját is, aki sütőtökből készített különleges és szemet gyönyörködtető alkotásokat. A programok között továbbá dísztökkiállítás és vásár, tökszépségverseny, töklámpás faragás is szerepelt, melyhez sokan csatlakoztak, kicsik és nagyok egyaránt.

Dísztökkiállítás is szerepelt a programok között
Fotós: Nagy Tamás

Emellett Tök Toldi választás is volt, ahol a jelentkezőknek különböző tökös feladatokat – tökgurítást, töktartást kézzel és láb között, valamint töktolást – kellett végrehajtaniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!