tomboló vihar

2017.10.30. 14:07

Így söpört végig Nárcisz Komárom-Esztergom megyén

A Nárcisz névre keresztelt vihar vasárnap érte el megyénket: kidőlt fákat, felborult buszmegállót és leszakadt felsővezetékeket hagyott maga után. Személyi sérülés szerencsére sehol sem történt.

kemma.hu

Fotó: Dallos Tamás

Komárom-Esztergom megyében főként fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat. Dorogon egy ipari létesítmény tetejét bontotta meg az erős szél, Tatabányán, a Szent Borbála úton egy buszmegállót borított fel, a Kandó Kálmán utcában pedig egy faág szakította le a felsővezetéket.

A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóinak száztizennégy alkalommal kellett beavatkozniuk a vihar okozta károk felszámolása miatt. A tűzoltók a legtöbb esetben motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő lehasadt, nagyméretű faágakat, kidőlt fákat, de volt, ahol magasból mentő gépjárműre is volt szükség. A munkálatokat egész vasárnap folyamatosan végezték, egyik káreseménytől vonultak a következő címre, személyi sérülés egy esetben sem történt.

Nárcisz már szombat hajnalban ízelítőt adott erejéből: egy nyolcméteres akácot döntött az úttestre Oroszlány és Csákvár között. A fát az oroszlányi önkormányzati tűzoltók kézi erővel távolították el. Személyi sérülés itt sem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!