Tata

2017.10.31. 19:11

67. évfordulóját ünnepelte a Klapka György Lövészdandár

A MH 25. Klapka György Lövészdandár jogelődjei megalakulásának 67. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a tatai helyőrségnél.

P. J.

67. születésnapját ünnepelte ősszel a dandár

Fotó: Hagymási Bence

A metsző őszi szélben „ünnepi” zászlók lobogtak a laktanyában, a Klapka-szobor tövében. Itt kezdődött ugyanis az a megemlékezés, amely a tatai helyőrség, illetve jogelődjei 67 évvel ezelőtti megalakulását volt hivatott ünnepelni. Az esemény a díszalegység vigyázzmenetével kezdődött. Ezzel tisztelegtek a volt és jelenlegi parancsnoki állomány és a meghívott vendégek előtt. A résztvevők köztük volt többek között Michl József, Tata polgármestere, dr. Farkas Gábor, megyei rendőr-főkapitány, valamint a Honvéd Bajtársi Klub képviselői.

A Himnusz elhangzása után Horváth Gábor dandártábornok, a helyőrség parancsnoka először kissé formabontó gondolatokat osztott meg hallgatóságával. Kiemelte, hogy napjainkban szinte ki sem fogyunk a nehézségek felsorolásából, miközben például a „tatai” elődök három esztendő leforgása alatt háromszor költöztek át különböző helyőrségekbe, míg végül itt telepedtek le.

A Himnusz nyitotta meg az ünnepséget, majd a beszédek után koszorúkat helyeztek el a Klapka-szobor melletti emléktáblánál és a hősök emlékkövénél, ahol mécseseket is gyújtottak. Markovics Milán tábori lelkész mondott imát.

További részletek a csütörtöki 24 Órában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!