kicsi a rakás

2017.09.14. 06:38

Létszámrekord Bakonyalján: már a terembe se fértek be a diákok

Az elmúlt évtizedekben nem volt példa ennyi gyerekre a bakonysárkányi általános iskolában. A rekordszámú tanuló miatt az intézményvezető soron kívüli intézkedésekre kényszerült.

P. P.

Létszámrekord Bakonysárkányban

Forrás: shutterstock

171 diák kezdte meg az új tanévet Bakonysárkány általános iskolájában. Ilyen magas létszám még egyszer sem volt az elmúlt negyedszázad során. Igaz, nemcsak a helyben élő fiatalok tanulnak itt, hanem azok is, akik Akáról illetve Vérteskethelyről járnak be naponta. Ők több mint hetvenen vannak.

Legtöbben a 3. és a 6. osztályba járnak. Olyan sokan, hogy náluk – a fenntartó engedélyével – csoportbontást kellett csinálni, így a nebulók csak a készségtárgyas órákon vannak együtt. Az anyanyelvi, a történelmi, a biológiai, a földrajzi, a matematikai, a fizikai és idegennyelvi ismereteiket két kisebb közösségben bővítik.

Ám nem csak a délelőtt folyamán okosodhatnak, hanem egy sikeres pályázatnak köszönhetően a délutánonként tartandó természettudományi tehetséggondozás keretében is. Az érdeklődő jó tanulók itt a tanév végéig műhelygyakorlatokon vehetnek részt, miközben önálló kutatásokat végezhetnek tanáraik irányításával. Az így szerzett többlettudásukról pedig az oktatási év végén tehetnek tanúbizonyságot más iskolák diákjaival együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!