Tatabánya

2017.07.04. 16:13

Tatabányán is vásároltak autókat a halálkamionosok

A bolgár-libanoni kettős állampolgár ötödrendű vádlott szerint Tatabányán is vásároltak járműveket azok az embercsempészek, akik 71 migránst fullasztottak meg 2015 nyarán egy hűtőkamionban. A per Kecskeméten zajlik a banda tagjai ellen.

Parndorf mellett kapcsolták le a halálkamiont 2015-ben (Fotó: MW)

A tárgyaláson az ötödrendű vádlott nem tett vallomást. Bűnösségét nem ismerte el. Azt mondta: az első- és másodrendű vádlott felhívta őt, hogy autóbuszokra és autókra van szükségük. Segített nekik, hogy a járműveket bolgár állampolgárok nevére meg tudják venni.

Később a közreműködésével vásároltak két járművet egy tatabányai autókereskedésből is. Ennek a tulajdonosa azonban értesítette őt, hogy a vevők nem „korrektek”, mivel a rendőrség megtalálta az egyik tőle vásárolt kamiont az M0-s autópályán emberekkel a rakterében.

Ekkor értette meg, hogy „mivel is foglalkoznak vevői”, és ekkor kereste meg ezügyben először a bolgár titkosszolgálatot. Az ügy részleteiről Bulgáriában személyesen számolt be, és azt szorgalmazta, hogy a bűnszervezetet a magyar és a bolgár rendőrség együttműködésével számolják fel – állította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!