Buszpályaudvar

2017.07.29. 17:57

Tizenhét év után új buszpályaudvar épül Kisbéren

Az első tervek 2000-ben láttak napvilágot az új kisbéri autóbusz-állomásról, amelyet 1970-ben építettek. Várótermét már évekkel ezelőtt le kellett zárni korszerűtlensége és elhasználódottsága miatt. Az elképzelések szerint azonban karácsonyra a régi helyen egy teljesen megújult buszpályaudvar fogadja már az utazóközönséget.

Petrik József

Busz

Bizonyára volt annak is jelzés értéke, hogy az új autóbusz-állomás felújításának bejelentését a Kisbéri Napok nyitányára időzítették. Minden esetre Németh Tamás, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK Zrt.) vezérigazgatója ezt jó ómennek tekintette, amikor bemutatta a jelentős összefogással megvalósuló 100 milliós beruházás tevékeny részeseit.

Köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, kormánybiztost, dr. Kancz Csaba kormánymegbízottat, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét és Sinkovicz Zoltán polgármestert. Továbbá a tulajdonos, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Társaságokért Felelős Igazgatóságának vezetőjét, dr. Tar Istvánt.

Németh Tamás bevezetőjében kiemelte, hogy naponta 220 induló és érkező autóbuszjáratot és csaknem 3000 utast kiszolgáló létesítmény valóban megérett a korszerűsítésre, a teljes átépítésre.

A kivitelező augusztus elsején lát neki – két lépcsőben – a munkának. Szeptember 11-től ideiglenes induló- és érkező állásokat alakít ki a szolgáltató a Széchenyi utca párhuzamos parkolósávjában.

További részletek a szombati 24 Órában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!