Balaton Sound

2017.07.14. 18:39

Ez a Sound már nem az a Sound

Az idén már a tizedik prémiumfesztivált rendezték meg Zamárdiban, jómagam pedig hetedik alkalommal látogattam el ide. Két év kimaradt, mert úgy gondoltam, hogy nem az ízlésemnek megfelelő irányba haladt a fesztivál. Úgyhogy a másfél órás utam alatt végig azon töprengtem, hogy jól döntöttem-e.

H. B.

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Forrás: Balatonsound/Csudai Sándor

A parkolással mindenesetre óriási szerencsém volt, 5 perc alatt találtam a közelben helyet. Kis séta az ablakhoz, ahol a VIP-szalagomat átvehetem. Na itt jött az első meglepetés. Az egyik biztonságitól kérdezem, hova is menjek, mire ő már-már csillogó szemekkel mondta a nevem, és már kaptam is az útbaigazítást. Persze nem én vagyok ilyen híres, a világ kicsi: korábban egy városban éltünk.

Ahogy haladok befelé, rá kell jönnöm: van, ami nem változott. A tömeg. De ezzel semmi baj, hiszen egy óriás partyn vagyunk. A fénytechnika és a látványelemek terén igencsak pozitív irányt vettünk. Viszont a Sound sajnos már rég nem arról szól mint régen... Az árakat ne is vegyük figyelembe, haladunk Nyugat felé. Viszont az, amit ezért a nem kevés pénzért kapunk, na az az, amitől a „Sound már nem

Sound”! Ha csak a nagyszínpad fellépőit nézzük az elmúlt 10 évben, észrevehetjük, hogy a műértők igényeit már messze nem elégítik ki.

Eleinte olyan neveket sorakoztattak fel, akik a világ tetejét képviselték, viszont ma megy a népbutítás, mindenhonnan az EDM és társai szólnak, sajnos a minőségi zenei szórakoztatás a háttérbe szorult, mert itthon nincs benne pénz. Ez ellen nem tehetünk, a pénz mozgatja a világot. A Balaton Sound már nem egy zenei fesztivál, hanem egy show. Egy olyan show, ami külföldön már egyáltalán nem lenne prémium.

Rossz irányba halad a zenei élet

Mindenhol a tucatzene szól, az elektronikus szürkeség. Gondolkozzunk kicsit! Kiadunk nem kevés pénzt, elmegyünk egy fesztiválra és ugyanazt halljuk, mint szinte bármelyik rádióban. Na ez az a trend, amit külföldön nem követnek. Én személy szerint szórakozni a zenéért megyek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!