bűnmegelőzés

2017.07.14. 13:02

„Hívatlanul nem megyünk házhoz!” – vagyonvédelmi tanácsok a rendőrségtől

A megyében is folyamatos a „Házhoz megyünk” országos vagyonvédelmi és a hozzá kapcsolódó „Bike Safe” program, amelyek a bűntények megelőzését segítik.

kemma.hu

A résztvevők hasznos információkat kaptak

Forrás: police.hu

A vagyonvédelmi program során a szakemberek hiteles, szakértői tanácsokkal segítik az érdeklődőket, amelyekkel a veszélyhelyzetek elkerülését, az értékek megóvását, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalát segítik.

Pénteken a megyei Kormányhivatal előtt várták az érdeklődőket, ahol a rendőrök azt is elmondták, hogy hívatlanul „nem mennek házhoz”. Előre egyeztetett időpontban keresik fel azokat, akik korábban valamely információs pontnál igényelték azt. A résztvevők közül többen regisztrálták kerékpárjaikat a felállított „Bike Safe” pultnál.

A kezdeményezés lényege, hogy egy regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz – írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!