Autoneum

2024.01.21. 15:58

5000 négyzetméteres csarnokkal bővít Komáromban egy svájci cég

Több mint 5000 négyzetméteres csarnokot építtet a meglévő 13 ezres mellé a svájci tulajdonú Autoneum Magyarország Kft. a komáromi ipari parkban – olvasható a kivitelező, a CTP weboldalán.

Körtvélyfáy Dina

Az Autoneum Magyarország Kft. komáromi épülete

Forrás: CTP

Fotó: RETI DORA

A ctp.eu közleményében az áll: a 2023 végén aláírt hosszú távú szerződés értelmében az Autoneum 2024 második felében a CTPark komáromi ipari és logisztikai parkban egy új fejlesztésű, több mint 5000 négyzetméteres csarnokot vesz birtokba a közel 13 ezres mellett. A két cég közötti kiváló együttműködés jeleként az Autoneum 2018 óta van jelen a logisztikai parkban, ahol a CTP magas színvonalú irányítási és üzemeltetési szolgáltatásait élvezi, így teljes mértékben az alaptevékenységére koncentrálhat.

Hozzáteszik: globális autóipari cégek partnereként az Autoneum a járművek hang- és hőszigetelésének vezető gyártója, amely gyártási és logisztikai tevékenységet egyaránt végez Komáromban. A CTP és az Autoneum kiváló együttműködésének sikere abban rejlik, hogy a logisztikai parkban jelenlévő cég igényeit maradéktalanul kielégítik a CTP rugalmas szolgáltatásai, miközben a legújabb technológiai megoldások állnak rendelkezésére.

A CTPark Komárom KMR1 épülete a CTP első build-to-suit (BTS) ipari csarnoka Magyarországon, és most a bővítés részeként a beruházó új épületrészt fejleszt az Autoneum számára. A BREEAM Kiemelkedő zöld minősítésre törekvő épület a legújabb technológiák és megoldások felhasználásával, a fenntarthatóságra fókuszálva épül fel, ideértve a napelemeket az energiatermeléshez és természetesen az évek óta szabványos hőszivattyús rendszereket.

Az új épület kialakításában fontos tényező volt, hogy a CTP a logisztikai park tulajdonosaként kiváló menedzsment és üzemeltetési szolgáltatásokat nyújt, így az Autoneum maximális és teljes hatékonysággal tud az alaptevékenységére összpontosítani. Ráadásul a fenntartható megoldások – a megújuló energia felhasználása – teljes mértékben szolgálják a bérlő dekarbonizációs és költségoptimalizálási céljait.

A közleményben megjegyzik azt is, hogy a megállapodás másik fontos tényezője volt, hogy a magyar-szlovák határon, Komárom közelében található CTPark Komárom kiváló közúti hozzáféréssel rendelkezik az M1-es autópályához és Európa nagyvárosaihoz, így ideális helyszín a gyártás és a raktározás számára egyaránt. Az ingatlan mindössze 40 kilométerre található a győri Auditól, 85 kilométerre Budapesttől, 80 kilométerre Pozsonytól és 150 kilométerre Bécstől.

Az Autoneumról dióhéjban
Az Autoneum Holding AG egy nemzetközileg aktív svájci autóipari beszállító, amelynek központja a svájci Winterthurban található. Az Autoneum a járművek hang- és hőszigetelésének egyik vezető gyártója. Az Autoneum 2011-ben alakult a Rieter Holding AG kiválásaként. 2023. június 30-án az Autoneum 67 gyártóüzemet üzemeltetett, és körülbelül 16 600 embert foglalkoztat világszerte. A cég 2018-ban nyitott gyártóüzemet Komáromban. Könnyűszerkezetes akusztikai és hőszabályozási alkatrészeket gyárt itt, és ez a vállatcsoport hatodik kelet-európai gyártóhelye. (Forrás: wikipedia)

– Az Autoneum és a CTP hosszú távú és több országra kiterjedő partnersége maximális támogatást nyújt számunkra ahhoz, hogy folyamatos növekedési szükségleteinket világszínvonalú környezetben teljesítsük. Az egyik legújabb lépés ebbe az irányba a hosszú távú bérleti szerződés, amely egy ultramodern és fenntartható vadonatúj csarnokban bővül idén ősszel a CTPark Komárom logisztikai parkjában. Nagyra értékeljük a CTP ESG iránti elkötelezettségét, mivel osztozunk a környezettudatos vállalati működés és energiafelhasználás alapvető értékében – nyilatkozott a honlapnak Jan Stejskal, az Autoneum Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

– Örülünk, hogy nagyra becsült partnerünk, az Autoneum, amely 2018 óta jelen van komáromi logisztikai parkunkban, 2024 második felében újabb jelentős területet vesz birtokba, bizonyítva eddigi tevékenységünk sikerét. Ügyfeleink többek között azért választanak minket, mert minőségi, fenntartható ingatlanokat építünk, üzemeltetünk és birtokolunk, amelyeket hosszú távra bérbe adunk. Ennek egyik legújabb bizonyítéka lesz ez az új csarnok, ahol az Autoneum rugalmas, világszínvonalú és környezettudatos szolgáltatásokat kínálunk, amelyek azonnal reagálnak a változó piaci igényekre – mondta dr. Gondi Ferenc, a CTP Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!