Beruházás

2023.10.18. 12:08

Több mint 100 új munkahelyet teremt Oroszlányban új üzemcsarnokával a Veolia

A vízszűrőket, víztisztító membránokat gyártó francia Veolia Water Hungary Kft. új üzemcsarnokkal bővítette oroszlányi üzemét, a csaknem 10 milliárd forintos beruházással 100-nál több új munkahely létesül a bányászvárosban.

Kemma.hu

A Veolia Water Hungary Kft. oroszlányi gyára az új üzemcsarnok átadásának napján

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a beruházás hétfői átadóján elmondta, a beruházás összege csaknem 10 milliárd forint volt. Emlékeztetett arra, hogy a társaság korábban Zenon, majd GE, később Suez Water néven mintegy harminc éve van jelen a térségben.

Vincent Caillaud, a Veolia Water Technologies & Solutions elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy Oroszlányban hozták létre a cégcsoport víztisztító membránokat készítő legnagyobb üzemét, a munkatársak száma 2024-re eléri az 1200-at. Az új beruházás 30 százalékkal bővíti a cég gyártó kapacitását. Az itt készülő termékeket a világ 50 országában használják – ismertette a vezérigazgató.

Az MTI információi szerint az üzem eddigi 25 ezer négyzetméteres területét a most átadott csarnok 8 ezer négyzetméterrel bővíti. A beruházáshoz a társaság 35 százalékos állami támogatást kapott. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság elődje, a Suez Water Technologies & Solutions Hungary Kft. nettó árbevétele 2020-ban 157,8 millió eurót, 2021-ben 182,2 millió eurót ért el, az összegek kétharmada Európán kívüli országokból származott. A vállalat adózás utáni eredménye 2020-ban 13,2 millió euró, 2021-ben 12,5 millió euró volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!