Komárom-Esztergom vármegye

2023.05.11. 17:00

Termékkereső szolgáltatás indul

Hamarosan elindul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Termékkereső szolgáltatása, amelybe már jelentkezhetnek a gazdálkodók, élelmiszer-előállítók, piacszervezők és piacüzemeltetők egyaránt. A szolgáltatással jelentősen csökkenhet a termelés, a feldolgozás és az értékesítés, valamint a fogyasztó közötti „távolság”.

A NAK Termékkereső a kamara internetes portálján lesz majd elérhető, a termékek, gazdaságok, piacok, események népszerűsítésére szolgál, és ezen a keresőfelületen tudnak majd termékekre, szolgáltatásokra keresni a potenciális vásárlók, partnerek. A felületen a termelő és a fogyasztó is egymásra találhat, de ugyanígy termelők és feldolgozók közötti kapcsolatok is kialakulhatnak.

A kamara természetesen az élelmiszerlánc minden szereplőjét segíteni kívánja, a mezőgazdasági termelőktől egészen a fogyasztóig. Lényeges szempont, hogy – a NAK Termékkereső használatával is – minél szélesebb körben hazai eredetű élelmiszer kerüljön az asztalokra, ráirányítva a fogyasztók figyelmét a hazai termékek választásának fontosságára. A szervezők célja, hogy a rövid ellátási lánccal és annak értékesítési formáival csökkenthető legyen az élelmiszerek szállítási útja, és ezáltal a termelés, a feldolgozás és az értékesítés, valamint a fogyasztó a lehető legközelebb kerüljenek egymáshoz.

A NAK Termékkeresőre már elindult az előregisztráció, amire az alábbi oldalon van lehetőség. Ennek kitöltésével a jelentkezők már a tervezetten néhány hónap múlva elinduló NAK Termékkereső megnyitásakor elérhetik majd célközönségüket, ezen közösség részévé válnak, a későbbiekben pedig maguk tölthetik fel termékeiket, módosíthatják adataikat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában