35 és 5

2023.03.23. 18:18

Ötéves stratégiáját ismertette gyűlésén a 35 éves VOSZ

Hazánk egyik legmeghatározóbb munkaadói érdekképviselete, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyénkben is megtartotta éves rendes beszámoló gyűlését, ami előtt vállalkozói fórumot tartottak.

G.D.V.

Eppel János, Pordán-Zsigmond és dr. Kancz Csaba

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Március 23-án, csütörtökön tartotta rendes beszámoló gyűlését, előtte pedig vállalkozói fórumot a VOSZ. A rendezvény célja az volt, hogy a szövetség tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló ötéves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól. Valamint a vármegyei szervezet összefoglalást adjon a tavalyi évi során végzett munkájáról.

Csütörtökön délután, a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzati Hivatal Tanácstermében tartott nyilvános fórumon többek között részt vett dr. Kancz Csaba, a vármegye kormányhivatalának főispánja, Eppel János, a VOSZ országos elnöke, Pordán Zsigmond, a VOSZ vármegyei szervezetének elnöke, Perlusz László, a VOSZ főtitkára, illetve dr. Becsei Zsolt, az Egyensúly Intézet vezető közgazdásza és Széles Anikó, a Sky Marketing Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

– A mai nehéz gazdasági helyzetben saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy egy lassulás következett be a gazdaságban. Reméljük, hogy az idén ez kiegyenesedik. A VOSZ mindent megtesz, hogy ezen a tagjainkat, a vállalkozóinkat átsegítse. Úgy gondolom, hogy ehhez megvannak az eszközeink – mondta Pordán Zsigmond köszöntőjében.

A fórumon a főispán is beszédet mondott, amiben arra kérte a vármegye vállalkozóit, amellett, hogy élnek a pályázati lehetőségekkel, folytassák a megkezdett utat, amin az elmúlt 35 évben jártak. Kiemelte, hogy a vármegyében az elmúlt 10 év reményre ad okot. A foglalkoztatási mutató 78 százalék, a munkanélküliségi ráta pedig csupán 1,5 százalék.

Dr. Kancz Csaba a vállalkozók számára elérhető pályázatokról is beszélt.

– Fontos, hogy ezekben a nehéz helyzetekben, a vállalkozók kapjanak olyan iránypontokat, amik segítik őket. Ehhez nyújt segítséget a VOSZ. Három olyan pályázati forrásunk van, amivel a vállalkozók többsége élt, vagy élhet még. Ezek munkaerő-piaci programok, amelyeknek a munkáltatók számának a megtartása a célja. Nagyon bízom benne, hogy lesznek olyan projektek is, amelyek a munkahelyek megtartását támogatják majd – mondta dr. Kancz Csaba.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!