Kockázat

2023.02.09. 12:36

Online eseményre hívják a megyét: kiberbűnözők elleni védelmi lehetőségekről lesz szó

A Modern Vállalkozások Programja A kibertér védelme című online eseményét február 15-én, szerdán délután 1 órától háromig tartja.

M. K.

Forrás: Shutterstock

Sérülékenység, kockázat, zsarolóvírus, kibertámadás – nap mint nap találkozunk a kifejezésekkel, de vajon tényleg tisztában vagyunk a szavak mögött rejlő események súlyával? Aligha, hiszen a kiberbűnözők találékonyságával és alkalmazkodóképességével egyszeri felhasználóként, döntéshozóként felvenni a versenyt nem egyszerű, azonban nem kell információbiztonsági géniusznak lenni ahhoz, hogy a vállalkozás kikerüljön a támadók célkeresztjéből.

A varázsszó? A megelőzés és a biztonságtudatosság növelése. Hiszen megelőzni a támadást még mindig olcsóbb, mint több millió forintos váltságdíjat fizetni a túszul ejtett céges adatokat vagy a támadás okozta arcvesztés kiküszöböléséért.

A Modern Vállalkozások Programja A kibertér védelme című online eseményét február 15-én, szerdán délután 1 órától háromig tartja. A fókuszban a kiberbiztonság és a támadások megelőzése lesz. A tervek szerint öt előadás hangzik el. Erdei Csaba, a Infotér kiberbiztonsági szakértője nemcsak a közelmúlt eseményein keresztül példázza azt, hogy miért elengedhetetlen a megfelelő szintű IT-biztonság, hanem a biztonságtudatos működés alappilléreit is bemutatja.

Mire kell figyelni, hogy elkerülhessük az anyagi veszteséggel járó kibertámadásokat, hogyan és miért kell a kockázatokat és a sérülékenységeket komolyan venni illetve mit tehetünk a saját céges IT-biztonságunk növeléséért vezetőként? Dr. Krasznay Csaba intézetvezető (EJKK Kiberbiztonsági Kutatóintézet, Nemzeti Közszolgálati Egyetem) előadásának témája a felelős vállalati magatartás, avagy a megfelelő felkészültség biztosítása a munkatársak számára.

Az előadások után kerekasztal-beszélgetés következik. A részletekről a megyei kereskedelmi és iparkamara honlapján is lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!