Vállalkozás

2022.12.12. 17:00

Érdemes startolni 18 és 35 év között

A Start program keretében innovatív vállalkozói ötletek megvalósítására pályázhatnak a 18 és 35 év közöttiek.

M.K.

Fiatal vállakozók jelentkezését várják

Fotó: SvetaZi

Az induló vállalkozásoknak szóló programot tavaly írták ki először, akkor több mint 100 fiatal pályázott ötletekkel, amelyekből 19 elképzelés megvalósítását segítették; idén már másodszor lehet jelentkezni. A Nemzeti Tehetség Program – amelyhez a startup program is tartozik – keretében összességében évente 300-350 ezer fiatalt támogatnak, a program létrehozása óta eltelt 14 év alatt 19 ezer projekt keretében összesen 33 milliárd forintot helyeztek ki. Jelenleg az egészségügyi és szociális területen, a zöld témakörben várják a vállalkozói ötleteket, továbbá olyan elképzelések megvalósulását támogatnák, amelyek közösségi problémákra nyújtanak megoldást. A program egyedisége abban áll, hogy nem csak anyagi támogatást, hanem összetett szakmai felkészítést is nyújtanak a nyerteseknek.

A vállalkozói képességeket – alkalmazkodás, rugalmasság, hosszú távú tervezés, stratégiai gondolkodás, folyamatos tanulás és az eladás képessége – külön tehetségként kezelik. A húsz kiválasztott ötlet gazdája egyenként 3 millió forintos kezdőtőkét nyer el, továbbá részt vehet a Design Terminállal közösen szervezett vállalkozási képzésen. Ezt követően miden résztvevőnek esélye nyílik arra, hogy további 5 millió forint támogatásban részesüljön, így még közelebb kerüljön álmai vállalkozásához.

A képzés során nyújtott teljesítményt, a kitartó munkát, a modern eladási megoldások alkalmazását, a fellépést, a vállalkozó saját cégébe vetett hitét is méltányolják. A mentorálás során a többi között szó lesz cégépítési ismeretekről, piacra lépéshez szükséges folyamatokról, marketingről, valamint brandépítésről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!