Partneri kapcsolat

2022.10.22. 11:11

Bővülnek az elektronikai oktatás lehetőségei az Edutuson

Az 1993-ban alapított, családi vállalkozásként működő MM-Vill Kft. az elektronikai ipar egyik meghatározó szereplője megyénkben.

M. K.

Dr. Peredy Zoltán és Miskolci József az átadáson

Forrás: Beküldött

A világ élvonalába tartozó elektronikai, kommunikációs és informatikai cégeknek vagy ezek megyei egységeinek nyújt mérnöki szolgáltatásokat immár két évtizede. A feltörekvő cégek számára is a legmegfelelőbb megoldásokat kínálják. 

− A térségi tudás- és vállalkozói központként működő Edutus Egyetem küldetése, hogy elősegítse a megye gazdasági szereplői közötti alulról építkező, bizalmon alapú hálózatos együttműködéseket, kölcsönösen előnyős, hosszú távú, több területet lefedő stratégiai partnerségeket kialakítva velük − mondja Peredy Zoltán, a Műszaki Intézet vezetője. − Ezen szándékában újabb partnerre talált az MM-Vill Kft.-ben, amely szintén hisz a közös jövőben, a kölcsönös bizalomban és a hosszú távú gondolkodásban.

Az Edutus Műszaki Intézet a hallgatók elektronikai oktatási lehetőségeit bővíti. A bonyolult, több milliárd forint értékű automatizált gyártósorainál milliós károkat okozhat a hálózati teljesítmény ingadozása és az áramkimaradás. A stabil áramellátás biztosításához olyan szakemberek kellenek, akik tisztában vannak a szünetmentes tápegységek típusaival, működési és üzemeltetési módjaival, főbb hibalehetőségeivel és energiahatékonysági kérdéseivel. Az Edutus Műszaki Intézet által koordinált képzésekben az eddigi oktatás fő fókusza a gyenge áramú elektronika volt, vagyis az információtartalommal bíró villamos jelek előállítása, továbbítása és feldolgozása. A most átadott oktatási célú korszerű kézi forrasztóállomások és szünetmentes tápegységek segítségével a leendő műszaki szakemberek az elméleti alapismereteken és alapméréseken túl megtanulnak forrasztani, betekintést kapnak a szünetmentes tápegységek működésébe is. 

− Az MM-Vill Kft ezen felül elkötelezett az érdeklődő hallgatók további támogatásában szakmai gyakorlati lehetőségek biztosításával, szakdolgozati témák meghirdetésével, speciális, korszerű elektronikai tudás átadásával − teszi hozzá Miskolci József operációs vezető. − Az együttműködés lehetőséget biztosít jövőbeni, közös fejlesztési projektek elindítására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!