Állásbörze

2022.10.14. 17:30

Állást keresel? Mondjuk, kiket várnak nagyon a tatabányai cégek

M. K.

Sok volt az érdeklődő a Bridgestone standjánál

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Az október 14-én rendezett állásbörzén sok érdeklődő kérdezgette péntek délután a cégek képviselőit Tatabányán, a Vértes Centerben. Voltak többen, akik szinte minden standról begyűjtötték az információkat, a jelentkezési lapokat, és majd később döntenek. A rendezvény egyik szervezője a Tatabányai Foglalkoztatási Paktum volt. Szakembereiktől megtudhatták, hogy egyebek között pályakezdés vagy -módosítás, álláskeresés esetén ingyenesen fordulhatnak hozzájuk. Erről a Tatabányai Foglalkoztatási Paktum honlapján lehet érdeklődni.

Pontosan egy focicsapatnyi, azaz 11 cég ajánlotta, hogy őket válasszák. Meghatározó volt az autóiparhoz kapcsolódó vállalkozások száma. A Volta Energy Solutions Hungary, a Bridgestone Tatabánya, az Exedy Dynax Europe, az Otto Fuchs Hungary és az AGC Glass Hungary 2022 októberében különféle lehetőséget kínál. Náluk is, ahogyan jellemzően a többi cégnél, operátorokra, gépkezelőkre van a legnagyobb igény, ugyanakkor szinte mindenhol szeretnék, ha mérnökök, karbantartók, illetve raktárosok erősítenék a csapatokat, lehetőleg hosszú távon. 

A multiknál maradva az egészségipar meghatározó cégei, a Coloplast és a BD Hungary is keresi az új kollégákat illetve azokat, akik jelentkeznek, és üresedés esetén bármikor "bevethetők." A Henkel Magyarország Kft. itteni gyára dinamikusan bővül, ott is széles körű a kínálat, ahogyan a Reckitt Benckiser Tatabánya csapata is várja az új tagokat, és persze a tartalékokat. Végül, de nem utolsó sorban a magyar tulajdonú T-Busz állandó „keresnivalója” az autóbuszvezető és a szerelő. Mint megtudtuk, a nagy múltú ASG Kft.-hez elsősorban szakmunkásokat várnak, „célkeresztben” a hegesztők, lakatosok.

Remélhetően néhány hónap múlva a várt eredményekkel zárulnak az álláskeresések, de az is biztos, hogy közben új pozíciók lehetősége nyílik meg. Ez városi szinten több százat jelent most, és az előrejelzések szerint ez a szám inkább nő, mint csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!