Segítség

2022.09.27. 11:02

A Magyar Suzuki adományából épülhetett játszótér a fogyatékkal élőknek Esztergomban

A gyerekek örömére karácsonyi adományból valósították meg a beruházást.

M. K.

Forrás: beküldött

Szeptember 27-én átadták az esztergomi Szent Rita Fogyatékosok Otthonában azt az új, speciális játszóteret, amely a Magyar Suzuki Zrt. tavaly karácsonyi adományából valósulhatott meg. Tavaly decemberben az esztergomi autógyártó vállalat azt a döntést hozta, hogy a partnerei megajándékozására szánt összeget olyan intézményeknek ajánlja fel, amelyek egész évben áldozatos munkát végeznek a betegek és a fogyatékkal élők ápolásában illetve gondozásában.

Karácsonyi adományból valósította meg a beruházást az esztergomi  Suzuki
Karácsonyi adományból valósult mega beruházás
Forrás: beküldött

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház gyermekambulanciájának felújítására és a belgyógyászati osztály működésére 4,6 millió forintot, míg a Sérült Gyermekekért és Fiatal Felnőttekért Alapítványnak - amely a KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok Otthonát támogatja - 2,3 millió forintot adományozott. Ők úgy döntöttek, hogy egy speciális, fogyatékkal élőknek is használható játszótérre fordítják az összeget.

Hintákat is felszereltek
Forrás: beküldött

A támogatásból két hintaállványt alakítottak ki, amelyben egy fészekhinta is helyet kapott, ez utóbbi elsősorban kiskorúaknak, kerekesszékeseknek, illetve teljesen fekvő ellátottaknak nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Az otthon középsúlyosan, súlyosan és halmozottan sérült személyek folyamatos ápolását, fejlesztését, korai fejlesztését, mentálhigiénés ellátását, rehabilitációját biztosítja.

Az átadón az alapítvány, az intézmény és a Magyar Suzuki vezetői vettek részt, köztük Szőke-Szabó Mónika, a megyei Integrált Szociális Intézmény vezetője, Juhászné Imre Andrea, az otthon telephelyvezetője, Balogh Lotti kuratóriumi elnök, a Magyar Suzuki részéről Krisztián Róbert operatív igazgató és Bonnár-Csonka Zsuzsanna kommunikációs vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!