Együttműködés

2022.06.07. 14:22

Térségi szerepük erősítése a cél: együtt az Edutus Egyetem és a Hartmann Hungary

Megyénkben a dinamikusan fejlődő, innovatív magánegyetemként működő Edutus Egyetem folyamatosan törekszik arra, hogy betöltse regionális tudás- és vállalkozói központ szerepét, elősegítve a térség gazdasági és intézményi szereplői közötti, alulról építkező hálózatos együttműködéseket.

Mórocz Károly

Vincze Attila (balra) és dr. Peredy Zoltán a Hartmann Hungary Kft. ácsi gyára előtt találkozott

Forrás: 24 Óra

Az Edutus Egyetem tatabányai Műszaki Intézete  széleskörű, többszintű kapcsolatrendszert épített ki és tart fenn a megyénk ipari parkjaiba betelepült nemzetközi nagyvállalatok magyarországi gyáraival, illetve a hazai alapítású és tulajdonú cégekkel, a kis- és középvállalatokkal. 

Az intézményközi együttműködések felölelik a duális képzéseket, a hallgatók részére szakmai gyakorlati helyek biztosítását, a cégek igényeinek megfelelő, kihelyezett tréningek megtartását 

– mondta dr. Peredy Zoltán, a Műszaki Intézet vezetője, aki hozzátette: a gyakorlatorientált műszaki alapszakos és mesterszakos képzésekbe a vállalati, gazdasági igényeknek a becsatornázása is fontos, valamint a vállalati szponzoráció keretében történő egyetemi kutatási infrastruktúra-fejlesztések mellett a magas hozzáadott értékű, egyedi ipari megbízások megszerzésére is törekednek. 

Ezeknek a stratégiai partnerségeknek egy újabb szintjét jelenti a Hartmann Hungary Kft-vel a közelmúltban létrejött, több területet magában foglaló hosszú távú együttműködés. A Hartmann Hungary Kft. az 1917-ben Dániában alapított világvezető tojáscsomagoló anyaggyártó vállalkozás ácsi leányvállalata. Magyarországon több mint háromévtizedes múltra visszatekintő, csaknem 600 embert foglalkoztató munkáltató, ahol családias a légkör, stabil az értékrend. A Hartmann vállalatcsoport napjainkban tizenöt termelőüzemmel és mintegy 2ezer 500 dolgozójával a világ egyik legjelentősebb formázott papírrost csomagolóanyag gyártója. Piacvezető a tervezésben, mérnöki fejlesztésben és a merített rost gyártástechnológiában. A Hartmann által kifejlesztett technológia kizárólag újrahasznosított papírfelhasználásra épül. Az általuk előállított csomagolóanyag 100 százalékban környezetbarát, teljes mértékben lebomló, ami példaértékű az újrahasznosításban.

A dán székhelyű vállalatcsoport magyar leányvállalata 1991-ben alakult, majd a bővülő beruházásoknak köszönhetően fellendült a tojáscsomagolóanyag-gyártás és ezzel a lépéssel újabb piaci lehetőségek nyíltak meg. A magyar vállalat megalakulása óta több szakaszban dinamikus fejlődésen ment keresztül. Az elmúlt öt évben végrehajtott több, milliárdos nagyságrendű beruházásoknak köszönhetően a gyár folyamatosan bővítette termelési kibocsátását, optimalizálta a logisztikai folyamatokat, új szervezeti egységeket hozott létre. Ezek a fejlesztések biztosítják a vállalat stabil jövőjét Ácson.

A magyar leányvállalat dolgozóinak 90 százaléka helybéli, ezért a Hartmann működése erőteljesen összefonódik Ács város és a kistérség életével. Társadalmi felelősség-vállalásukban olyan irányvonalakat jelöltek ki, amelyek a szűkebb és tágabb közösségeik érdekeit szolgálják. A jövőbeli terveket illetően a Hartmann a tehetséges magyar munkaerőre alapozva, további feladatokkal kívánja szélesíteni hazai tevékenységét, egyúttal bízik a gyártási volumen további emelkedésében.

Robotikai képzés az Edutuson - Vincze Attila, a Hartmann Hungary Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy az üzleti szféra gondolkodásmódját, elvárásait ismerő szemlélete és felkészültsége miatt számítanak az Edutus Egyetem Műszaki Intézetére. – A közelmúltban aláírt stratégiai együttműködési keretmegállapodás szerint már több területen is elkezdődött a tényleges partnerség – tette hozzá lapunknak az ügyvezető. – Folyamatfejlesztési alapokat, valamint úgynevezett FANUC robotikai felnőttképzési tanfolyamokat rendeltünk meg a Műszaki Intézettől a cég érintett munkavállalói számára, valamint eszköztámogatási megállapodásunk is van: vállalati szponzoráció keretében a Műszaki Intézet fejlesztheti, oktatási-kutatási infrastruktúrájának fejlesztésére. A megkezdett, kölcsönösen előnyős együttműködés egy hosszú távú közös jövő alapjait jelentheti a megye gazdasága számára is érzékelhető pozitív hatásokkal – zárta gondolatait Vincze Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!