pá, pipik!

2018.02.23. 17:12

Nagy űrt tölt be a pénteken átadott szomódi vágóhíd

Száztíz millió forintból épült a Boravis baromfivágóhíd a Szomód közigazgatási területéhez tartozó Ferencmajorban, ahol már évek óta mezőgazdasági tevékenységet folytat a Horváth Agrofarm, mint vállalkozás.

Petrik József

Fotó: Dallos István

Hat hónap alatt készült el az a korszerű baromfi feldolgozó kisüzem a Ferencmajorban, amely óránként 125 csirkéből képes mintegy 65 féle tálcás, ömlesztett és fagyasztott terméket előállítani.

A vágóhidat pénteken adták át ünnepélyes keretek között. Az avatón többek között megjelent dr. Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke is.

A résztvevőket Horváth Róbert tulajdonos köszöntötte, majd röviden bemutatta a létesítményt, illetve szólt arról, hogy miként jött a vágóhídalapítás ötlete. A 6,5 hektáros birtok 200 kilométeres körzetében nincs egyetlen baromfivágóhíd sem, a vállalkozót első sorban ez motiválta a modern kisüzem kialakítására.

További részletek a 24 Óra február 24-i számában.

Címkék#Szomód

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!