Balázs János-díj

2024.04.12. 15:44

A belügyminisztertől kapott díjat és jutalmat Pápai Joci

A tatai énekes a nemzetközi roma nap alkalmából Balázs János-díjat kapott a Belügyminisztériumban. Pápai Joci az elismerést Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkártól vehette át április 10-én.

Kemma.hu

A roma identitás, a roma kultúra megőrzéséért, gyarapításáért, a hátrányos helyzetű emberek, közösségek felzárkózásáért kiemelkedő munkát végzők részesülhetnek évről évre Balázs János-díjban. Az idén Pápai Joci volt az egyik díjazott.

Maka István, dr. Nagyné Varga Ilona és Pápai Joci vehette át a Balázs János díjat Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkártól
Maka István, dr. Nagyné Varga Ilona és Pápai Joci vehette át a Balázs János díjat Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkártól
Forrás: Fülöp Attila/Facebook

A nemzetközi roma nap alkalmából hatalmas elismerésben volt részem!

– kezdte Instagram-posztját az aranytorkú énekes, aki büszkén számolt be az őt ért megtiszteltetésről. 

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára április 10-én, a Belügyminisztériumban a díj átadásakor hangsúlyozta, hogy a díjazottak életútja azt üzeni mindenki számára, hogy a felzárkózás nem szerencse dolga, hanem kemény, közösségben végzett munka eredménye. Fülöp Attila elmondta, a díjat olyan személyek munkájának elismerésére hozták létre 2019-ben, akik nehéz sorsú, hátrányos helyzetű honfitársaink számára nyújtottak kiemelkedőt.

Mindhárom díjazott életútja azt bizonyítja, hogy a felzárkózás attól függ, mit tesz érte az érintett és az állam, s csak akkor lehet sikeres, ha arra mindkét oldalon megvan az akarat. A felzárkózás ügye nem szűk szakmai kérdés, hanem társadalmi vállalás, ennek élharcosai a Balázs János-díj idei kitüntetettjei

– fűzte hozzá az államtitkár.

Pápai Joci, Maka István és dr. Nagyné Varga Ilona

Pápai Joci mellett Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Balázs János-díjat adományozott és egyben jutalomban részesítette Maka Istvánt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület sportszakterületi vezetőjét és dr. Nagyné Varga Ilonát, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa  igazgatóját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában