Hallgasd meg és dönts!

2023.09.03. 10:12

Indulj el egy úton - az eredeti vagy valamelyik feldolgozás a kedvenced? Szavazz!

Az Indulj el egy úton mindannyiunk fülében ott cseng gyerekkorunk óta. A moldvai csángó népdal a Másfélmillió lépés Magyarországon című országjáró sorozat főcímdalaként vált ismertté. A nagysikerű ismeretterjesztő sorozat Rockenbauer Pál nevéhez fűződik, aki előtt a Vértesben, Tatabánya közelében emlékfa is tiszteleg.

Kemma.hu

Szakács Gergő is elénekelte a dalt

Forrás: Szakács Gergő/YouTube

Az Indulj el egy úton eredetileg a tiltott szerelemről, a vágyak visszafogásáról és saját érzéseink megmásításáról szól. Sok elemzés szerint egészen pontosan a testvérszerelem az, ami a népdalban megjelenik. Szövege és dallama mindenki által ismert közkincs, amelyet a televízióból is sokszor hallhattunk viszont, hiszen ez a dal volt a Másfélmillió lépés Magyarországon ismeretterjesztő sorozat főcímdala. Eredetijét a Muzsikás zenekar is eljátszotta.

A dallam sok zenészt is megihletett, például Szakács Gergőt, aki az Aktív Magyarország felkérésére dolgozta fel a dalt, amellyel Magyarország legszebb tájaira, és a természetjárás örömére hívták fel a figyelmet.

A Folkfonics zenekar és Farkas Krisztina a Pilisben forgatott klipet az akkor 40 éves, Másfélmillió lépés Magyarországon című tévésorozat előtt tisztelegve. A dalt – ami az ő értelmezésükben a dal arról a helyzetről szól, amikor a szerelmesek elhagyják eredeti lakhelyüket, hogy egy új közegben, tiszta lappal, mint két idegen szerethessék egymást – ők egy József Attila-versmegzenésítéssel fűzték egybe.

A legfrissebb feldolgozást Gubik Petra jegyzi. A Junior Príma-díjas színésznő, énekesnőt a Sztárban sztár című műsor kilencedik évadából is ismerheti a közönség. Petra egyébként meg is nyerte a műsort, amivel ő lett az eredeti Sztárban sztár történetének első női győztese.

Neked melyik verzió áll legközelebb a szívedhez? Szavazz most!

Melyik változatban szól a legszebben az Indulj el egy úton című dal?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában