Tragédia

2023.08.13. 14:00

Családja Tatán gyászolja a P.Mobil színpadon elhunyt hangtechnikusát

A hangtechnikus a hartai koncert előtt lett rosszul, nem tudták megmenteni az életét.

Kemma.hu

Egy zenésznek talán a legszebb halál, ha a színpadon távozik. Azonban szeretteinek, társainak, barátainak ettől még nem lesz könnyebb a tőle való búcsúzás. 

Id. Goletz Géza 40 éven keresztül hűen kísérte a P. Mobil együttest hangtechnikusként a koncertjeikre, így a zenei világnak nem ismeretlen a neve. Ezért is döbbentette meg talán a zenészeket annyira halálának a híre, ami a péntek esti hartai koncert előtt történt. Szinte minden nagyobb művész pár kedves szóval emlékezett meg és búcsúzott el a technikustól a közösségi oldalán. 

A férfiról megható sorokkal emlékezett meg a P. Mobil zenekar vezetője, Schuster Lóránt is, aki alig pár hónappal ezelőtt még hű technikusával közösen vett részt a Klapka György 1. Páncélosdandár nyílt napján. Ugyanis Géza fia a tatai dandár kötelékét erősíti, akinek meghívását szívesen fogadta a zenekar.

A pénteki Hartai koncertünk kezdése előtt Goletz Géza technikusunk az orgona mellett összeesett és meghalt. Ötven percnyi sikertelen újraélesztési kisérlet után halottnak nyilvánították. Géza 40 éven keresztül, teljes szívvel volt a mi emberünk. Köszönjük Géza!

Mint írták: a rendezőkkel közös egyetértésben lemondták a hartai koncertet. Ebben külön köszönetet mondtak a közönségnek a megértésért. Másnapi Hegymagasi koncertjüket pedig hangtechnikusuk emlékére ajánlva tartották meg. 

„A Géza! Egy intézmény, egy EMBER, egy olyan ember, aki meghatározza és megtestesíti a Mobilosságot, aki egy igazodási pont. Figurája első pillanatban beég mindenkibe örökre, pedig csak önmagát adja, egyszerűen, határozottan, csendesen, nyíltan, egyenesen előre a szemedbe. A végtelenség a meghatározója, végtelen odaadás, végtelen tapasztalat, végtelen erő, végtelen hűség, végtelen kitartás, végtelen szeretet. Egy ilyen emberhez nem kapcsolódhat múltidő, ő mindig itt van, mindig itt lesz a Mobilosokkal! Az Örökmozgó egyik lába most kitörött, és biceg, de a távolban feltűnik a Géza, kezében a megoldással, és máris ragasztja, csavarozza, szögeli, kalapálja és helyrehozza a gépet…becsüljétek meg őt ott az Égi zenekarban!"

De a P.Mobil közönsége, rajongói is gyászolnak. Id. Goletz Gézát mindenki szerette, egy intézmény volt, egy barát, aki fájó űrt hagy mindenkiben távozásával. A rajongók közül sokan szintén megható szavakkal búcsúztak tőle a zenekar közösségi oldalán

Szolgálata során hősi halált halt. Régi munkahelyemen biztosan így mondanák. De Géza valóban szolgált negyven éven át: szolgálta a zenekart és szolgált minket, a közönséget. Elmaradhatatlan bögréivel, vagy cigarettával a kezében ült a Hammond mögött és látszólag szunyókált, de abban a pillanatban, amikor kellet, ugrott és megoldotta a problémát. És közben megalkotta a 100 W-os tapsgépet. Mert amikor falamról eltűnnek a hősök és a dal is mindig két forint marad, a tapsgép hozza az egyeket és ez már örökre így lesz.

Ezért kellett elmenni Hegymagasra, hogy tiszteletemet tehessem a felejthetetlen Mobil Road előtt. Aztán amikor a bál vége felé az Örökmozgó előtt a Főnök pár szóban elmondta az előző este történteket és a Dal Gézáért szólt, az embereknek a szemébe ment valami. Hát így megy ez! Az első koncerten a Bill elénekelte a Zöld, a bíbort, így az már nem került műsorba, amúgy komplett Aranylakodalmat hallhattunk. De ma a Hammond mellett, Géza megszokott ülőhelyén a gyertyák csonkig égtek.
Barátom: Legyen az álmod szép!”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!