Család

2021.11.09. 07:40

Kísért a múlt: Ambrus Attila felesége ismét túlhordja babájukat

Ambrus Attila, vagy más néven a Viszkis, trónörökösét várja. Ám a kis Magor még nem akar előbújni, ezzel nagy izgalmat és nyugtalanságot okozva a párnak.

Kemma.hu

Forrás: Bors.hu

Ambrus Attila családja hamarosan bővülni fog, hiszen bármelyik pillanatban megszülethet második gyermekük, Magor. A kis jövevényt isten ajándékának tarja a pár, hiszen ellentétben kislányukkal a legkisebb Ambrus természetes úton fogant. Ezért is aggódnak a trónörökösért, hiszen Réka már most túlhordta a kis csöppséget. Így a Viszkis otthonban egyre nagyobb az izgalom, hiszen az eredetileg november 7-ére kiírt szülés óta már két nap telt el és nem történt semmi – tudtuk meg a Bors oldaláról.

Réka jól viseli a terhességet, de már ő is várja, hogy kibújjon a pici (Fotó: Bors.hu)

Attila röviden beszélt a lapnak a jelenlegi helyzetéről, ugyanis minden percét be kell osztania. Elmondta, hogy számára a legfontosabb, hogy megélhetést biztosítson a családjának, ezért folyamatosan megrendeléseket teljesít, vásárokra jár és előadásokat tart az ország különböző részein. Ez még nagyobb feszültséggel tölti el a férfit, hiszen megeshet, hogy nem lesz felesége mellett, amikor megszületik a kicsi. Az aggodalom pedig nem alaptalan, hiszen Anna lányukat is tovább hordta egy héttel Réka.

– Az az igazság, hogy a kislányunk anno egy héttel a kiírt időpont után született meg, bízunk abban, hogy a kisfiam mostanra születik meg és nem ismétlődik meg a múlt – emlékezett vissza a Viszkis. Ennek ellenére próbálják nyugodtan kezelni a helyzetet és bíznak abban, hogy ezúttal is minden rendben zajlik majd.

Túlhordás és az azzal járó veszélyek

A túlhordás számos veszélyt rejt magában. Ha egy kismama túlhordja a babát, az nem csak rá de a kicsire is veszélyt jelenthet. A pici egyre nagyobb és emiatt a méhlepény vérellátása romlik, ez a vérkeringés megfelelő működését veszélyezteti. Továbbá a magzatvíz mennyisége is csökken a terhesség előrehaladtával, ami által kevesebb mozgást biztosít a kicsinek, emiatt farfekvéses lehet és megnöveli a császármetszés esélyét. Ezek mellett hátfájást, lábdagadást, alvásavart, gyomorégést is okozhat. A túlhordások többségét azonban manapság megfelelően kezelik az orvosok, így a legtöbb súlyos probléma elkerülhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!