Podcast

2024.04.03. 14:05

Szoboszlai csak Puskáshoz mérhető, az MLS nem inger a válogatottban sem (videó)

A legfrissebb elemzések az észak-amerikai profi labdarúgó bajnokságot (MLS) immár a földkerekség tíz legerősebb ligája közé sorolják, Magyarországon és általában Európában mégis továbbra is alulértékelik a tengerentúli versenysorozatot. A látható légió negyedik műsorában azt boncolgatták, hogy miért nincs a megfelelő helyen kezelve az amerikai liga, aminek csapataiban két magyar légiós, Gazdag Dániel és Sallói Dániel is hétről-hétre játszik.

MW

Szoboszlai Dominik gólöröme a Magyarország–Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az Opta legfrissebb elemzése – legalábbis országonként a tíz legerősebb csapatot alapul véve − az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságot, az MLS-t a tizedik legerősebb ligaként jegyzi a rangsorában. Ennek ellenére Magyarországon még sokan kételkednek abban, hogy valóban magas színvonalú játék folyik a tengerentúli pályákon – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Marco Rossi vajon ezért mond le Gazdag Dánielről, akit még a Honvédban ismert meg? Netán Sallói Dániel ismét lehetőséget kap? Ezeket a kérdéseket járták körbe A látható légió negyedik adásában.

Szoboszlai Puskás szintjén?

A műsor első részében Szoboszlai Dominik is szóba került, aki a Liverpool csapatával óriási harcban áll az angol bajnoki címért. Vajon a magyar válogatott csapatkapitányának teljesítménye mérhető-e már Puskás Ferencéhez, vagy még mindig kell tennie valamit a huszonhárom éves támadó középpályásnak? A Liverpool a bajnoki cím mellett egyébként még versenyben van a nemzetközi porondon is, az Európa-ligában az olasz Atalantával csap majd össze Jürgen Klopp csapata. Sallai Roland eligazolása és szintlépése esetén számolhatna-e akkora médiafelhajtással, mint Szoboszlai esetében? Ezt követően pedig a magyar szurkolókat leginkább érdeklő téma került terítékre a podcastban, azaz, hogy Marco Rossi ad-e még esélyt a tengerentúli bajnokságban szereplő két magyar labdarúgónak.

Rossinak miért nem kell Gazdag és Sallói?

Az MLS-ben két magyar légiós szerepel: Gazdag Dániel, a Philadelphia Union, valamint Sallói Dániel, a Sporting Kansas City játékosa. Sallói immár csapatkapitány a klubjában, Marco Rossi immár két éve mégsem számol vele; miként a játékos édesapja, Sallói István elmondta, a fia már beletörődött, hogy lemarad az Európa-bajnokságról. Gazdag Dániel évek óta élvezi a szövetségi kapitány bizalmát, igaz, Rossi szokatlanul kritikusan értékelte a támadó Koszovó ellen nyújtott teljesítményét – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Vajon az MLS tényleg sokkal alacsonyabb színvonalú bajnokság, ahol a magyar játékosok teljesítménye nem üti meg a nemzeti válogatott színvonala által meghatározott belépési küszöböt? Milyen hatásai lehet a pár év múlva rendezendő labdarúgó-világbajnokságnak az amerikai futballra? Az utolsó témakör pedig a magyar válogatott esetleges csatárgondjait érintette, azaz ki lehet Varga Barnabás alternatívája a válogatottban, amennyiben a Ferencváros középcsatárát pihentetni kell?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában