Labdarúgó NB I

2024.02.11. 14:51

Mészöly Géza győzelemmel tért vissza az Újpest kispadjára

A labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnapi eredményei.

MW

Holdampf Gergõ, a Diósgyõri VTK és Heinz Mörschel, az Újpest FC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Újpest FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2024. február 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Döntetlen a zalaegerszegi kiesési rangadón

A Zalaegerszeg döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Mindkét csapat a kiesés ellen küzd. A hazaiak idei harmadik meccsükön a hetedik pontjukat szerezték, míg a Mezőkövesd immár hét kör óta nyeretlen, igaz, most legalább megszakította az előző hat fordulót jellemző góltalan időszakát.

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, amelynek megadta az alaphangját, hogy az első valamire való helyzetét gólra váltotta a ZTE. A hazai csapat ezt követően átadta a területet a vendégeknek, akiknek támadáskezdeményeiből azonban hiányzott az ötlet és a lendület, volt viszont sok eladott labda, rossz passz, gyenge átvétel. A játék leginkább a mezőnyben folyt, a kapusoknak az első félidőben szinte semmi dolguk nem akadt. A szünet előtt Szendrei megduplázhatta volna együttese előnyét, de 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A szünetben Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője a gólszerzés reményében hármat is cserélt, de a helyzet nem sokat változott: a vendégek erőtlenül támadtak, a hazai védelem pedig könnyedén hatástalanította a próbálkozásokat. Az eső változatlanul szakadt, egyre nagyobb tócsák keletkeztek a pályán, az 53. percben pedig nagy lehetőséghez jutott a ZTE, egy szabálytalan hazaadást követően ugyanis 15 méterről végezhetett el szabadrúgást, Mance azonban nem tudta átlőni a sorfalat. A folytatásban kissé megélénkült a meccs, élesebbé váltak a mezőkövesdi támadások, s ennek hamarosan meg is lett az eredménye, sőt, az egyenlítést követően akár a vezetést is megszerezhette volna a vendégcsapat. A másik oldalon is adódtak helyzetek, a hajrában fölényben játszott a ZTE, de több gól már nem esett.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1998 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Bedi (11.), illetve Beriasvili (68.)
sárga lap: Kiss B. (76.), illetve Lukic (33.), Beriasvili (74.)

Zalaegerszegi TE FC:
Dombó - Szendrei, Várkonyi, Szafronov, Evangelu, Mim - Kiss B., Sankovic, Bedi (Croizet, 69.) - Sajbán, Mance (Spoljaric, 77.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Kovácsik - Kojnok (Da. Babunski, a szünetben), Lukic, Beriasvili, Szivacski - Gomis, Brtan (Cseke, 64.), Samperio - Drazic, Molnár G. (Bőle, a szünetben), Hedlund (Szalai, a szünetben)

Mészöly Géza győzelemmel tért vissza az Újpest kispadjára

Az Újpest 2-1-es győzelmet aratott vasárnap a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A csütörtökön kinevezett Mészöly Géza vezetőedző így győzelemmel kezdte meg harmadik ciklusát a lila-fehérek kispadján. A fővárosiak sikerükkel lezárták történetük egyik leghosszabb, kilenc bajnoki mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatukat, amelyre legutóbb 1986-ban volt példa a csapat történetében.

A 2024-es esztendőt egy döntetlennel és két vereséggel kezdő hazaiak élén viszont továbbra is nyeretlen Simon Miklós, aki közvetlenül a tavaszi szezon rajtja előtt vette át Kuznyecov Szergej helyét.

Diósgyőri helyzetekkel indult a mérkőzés, így Banainak többször is nagyot kellett védenie Acolatse és Gera próbálkozásainál, hogy megőrizze a kapuját a góltól. A lila-fehérek viszont első lehetőségüket gólra váltották, mert Tamás élesen középre lőtt labdáját Ogyincov éppen Radosevichez ütötte, aki három méterről könnyedén fejelt az üres kapuba. A bekapott találat megtörte a hazaiak lendületét, a szünetig hátralévő időben csupán egyetlen gólszerzési esélyük volt, azt pedig Acolatse ismét elhibázta.

Térfélcserét követően nagy elánnal vetette magát a küzdelembe a miskolci csapat, amelynek erőfeszítéseit hamar siker koronázta, mert bár Pernambuco lövését még hárította Banai, de a csereként beállt Edomwonyi közeli fejesével szemben már a kapus is tehetetlen volt. Az egyenlítés után tovább rohamoztak a piros-fehérek, de az idő múlásával stabilizálni tudta a hátsó alakzatát az Újpest. A mezőnyjátékkal pörgő perceknek Mörschel szöglet utáni váratlan fejes gólja vetett véget. 

A hátralévő húsz percben sem tudott újítani a Diósgyőr, amelynek ugyan volt két helyzete, de nem tudott pontot menteni, mert Banai remekül védett.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2 (0-1)
Miskolc, 7581 néző, v.: Antal
gólszerzők: Edomwonyi (50.), illetve Radosevic (17.), Mörschel (73.)
sárga lap: Jurek (38.), Kampecisz (91.), illetve Mörschel (53.), Pauljevic (77.)

Diósgyőri VTK:
Ogyincov - Gera (Kampecisz, 80.), Lund, Szatmári, Stephen (Bokros, a szünetben) - Holdampf, Vallejo, Popadiuc (Pernambuco, a szünetben) - Jurek (Farkas, 63.), Acolatse (Edomwonyi, a szünetben), Pozeg Vancas

Újpest FC:
Banai - Pauljevic, Koburi, Fehér - Simon (Sasere, 78.), Radosevic, Anculasz, Tamás (Ljujic, 27.) - Mörschel, Csoboth (Kiss T., 81.) - Ganea

Hazai pályán nyert a Paks, újra élre állt

A Paks hazai pályán 1–0-ra nyert a Kecskemét ellen vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában, ezzel visszaelőzte a Ferencvárost és ismét a tabella élére állt.

Mindkét csapat két bajnoki győzelemmel kezdte az évet, ez a sorozat most a Paks esetében folytatódott, amely hazai pályán még nem kapott ki az idény során: egy döntetlen mellett kilenc alkalommal begyűjtötte a három pontot.

Mezőnyjáték folyt a pályán az első félidő jelentős részében, kevés helyzet alakult ki. 

A játékrész hajrájához közeledve vezetést szerezhetett volna a Paks, amely jobb oldali beívelés után Szélpál lerántásáért büntetőhöz jutott. 

Katona sárga lapot kapott a megmozdulásáért, pedig úgy tűnt, a paksi védő könnyen esett el, a VAR-vizsgálat után azonban érvényben maradt az eredeti játékvezetői ítélet. Csakhogy aztán Haraszti túlságosan helyezni akarta a labdát és a jobb alsó sarok mellé lőtt. Az utolsó percekben felforrósodott a hangulat, egymást követték a szabálytalanságok, dulakodások, többször előkerült a sárga lap. A ráadásban Lenzsért ápolták, mert Horváth hátracsapása miatt eleredt az orra vére.

Nagy kecskeméti helyzetekkel indult a második félidő, de Szappanos bravúrokkal őrizte meg a hazai kaput a góltól. A szünetben mindkét oldalon volt két csere, az első percekben tapasztaltak alapján azonban Bognár György, a Paks vezetőedzője gyorsan még két helyen változtatott. A hazai együttes felpörgette a tempót, nyomást gyakorolt a Kecskemétre, erre reagálva pedig Szabó István is cserélt még kettőt. 

Ezzel együtt a Paks Windecker fejesével megszerezte a vezetést. Nem sokkal később akár növelhette is volna az előnyét, de aztán a Kecskemét előtt is adódott újabb lehetőség. 

A vendégcsapat helyzetkihasználása nem volt jó, ezért maradt pont nélkül.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Paksi FC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Paks, 2310 néző, v.: Rúsz
gólszerző: Windecker (64.)
sárga lap: Windecker (39.), Szélpál (44.), illetve Szűcs (20.), Katona L. (34.), Vágó (39.), Horváth Kr. (48.), Varga B. (a lefújás után)

Paksi FC: Szappanos - Szélpál (Osváth, 57.), Kinyik, Lenzsér - Kovács K. (Balogh B., a szünetben), Papp, Windecker, Vas, Hahn (Horváth Ke., 87.) - Haraszti (Szabó B., 56.), Könyves (Böde, a szünetben)

Kecskeméti TE: Varga B. - Iyinbor, Belényesi, Katona L. (Szabó A., a szünetben) - Szűcs (Májer, a szünetben), Vágó, Meszhi (Banó-Szabó, 63.), Leoni (Pálinkás, 77.) - Horváth Kr., Zsótér, Szendrei (Lukács, 63.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában