Férfi vízilabda Eb

2024.01.10. 22:15

A szerbekkel játszanak a magyarok a negyeddöntőben

A várakozásnak megfelelően a szerb válogatott lesz a magyar csapat ellenfele a pénteki negyeddöntőben a horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokságon.

MW

A magyar csapat tagjai a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában a harmadik fordulóban játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az olimpiai bajnok szerbek - akik az előző Eb-n csak kilencedikek voltak - az alsó ágról harcolták ki, hogy a negyeddöntőért játszhassanak. A franciák ellen szerda este négygólos győzelmet arattak Zágrábban úgy, hogy a mérkőzés felénél még döntetlen volt az állás.

A tavaly világbajnok magyar és a szintén vb-döntős görög együttesnek van már olimpiai kvótája, az Eb-n őket leszámítva a legjobb szerez párizsi részvételi jogot.

A negyeddöntőbe jutásért rendezett másik szerdai mérkőzésen a montenegróiak öt góllal verték a németeket, és a legjobb nyolc között pénteken az olaszokkal csapnak majd össze.

Eredmények:

a negyeddöntőbe jutásért (Zágráb):

Szerbia-Franciaország 14-10 (3-2, 3-4, 3-1, 5-3)

további eredmény:

Montenegró-Németország 10-5 (3-1, 3-2, 4-1, 0-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában