Elismerés

2023.11.12. 22:58

Különdíjat kapott a Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon a Keleti Ágnesről szóló dokumentumfilm

A milánói FICTS Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon a zsűri Mention d'Honneur 2023 különdíját érdemelte ki a jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnokról, a 102 éves Keleti Ágnesről készült dokumentumfilm.

MW

Keleti Ágnes a születésnapja alkalmából szervezett fotózáson a budapesti Marriott szállodában 2021. január 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes című alkotás gyártója, a Makabor Studio Kft. közleménye szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert fesztiválra 130 ország 1233 benevezett alkotásából 136 versenyzett a Guirlande d'Honneur 2023 és a Mention d'Honneur 2023 díjakért, köztük három magyar alkotás került a legjobbak közé: a Hosszú Katinka életét bemutató Katinka című film, az 1938-as világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar futballválogatottról szóló Ezüstcsapat című dokumentumfilm, valamint az Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes.

A szombati ünnepélyes díjkiosztó gálán a film rendező-vágója, Oláh Kata és Csukás Sándor operatőr vette át az elismerést.

A Makabor és a Belfilms gyártásában, a Nemzeti Film Intézet és az Izraeli Kan Tv támogatásával készült magyar–izraeli koprodukció premierje tavaly szeptemberben a Miskolci Cinefest Fesztiválon volt, amelyen elnyerte a nemzetközi kritikusok Fipresci-díját. Azóta számos fesztiválon és a hazai mozikban vetítették. Sport és történelem kategóriában kiemelt nemzetközi elismerésben, a zsűri különdíjában részesült az AIPS Sport Media Awardson, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség nemzetközi versenyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában