NB I

2023.11.26. 19:19

A Fehérvár hátrányból felállva, Katona Mátyás mesterhármasával mentett pontot a Kecskemét ellen (videó)

A Fehérvár FC hátrányból kétszer felállva, Katona Mátyás mesterhármasával 3-3-as döntetlent játszott az előző idényben ezüstérmes, vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

MW

Forrás: Fehérvár FC Facebook-oldala

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, a vendéggólra szinte azonnal jött a hazai találat. A folytatásban is lüktető volt a játék, a csapatok gólra törően futballoztak. A Kecskemét járt közelebb a vezetés újbóli megszerzéséhez, volt is egy videóbíró (VAR) által jogosan visszavont találata, miközben a Fehérvárt vélhetően megzavarta Kalmár Zsolt sérülés miatti elvesztése.

Katona Mátyás zúgó kapufája vezette fel a második félidőt, majd az ő második góljával előnybe került a hazai együttes. Nem esett kétségbe a Kecskemét, tovább támadott és a hajrához közeledve két cserejátékos, Nagy Olivér és Szendrei Ákos találataival megfordította a meccset. Ismét hátrányba került a Fehérvár, de ment előre az egyenlítésért és Katona a harmadik góljával döntetlenre mentette a meccset.

OTP Bank Liga, 14. forduló: 

Fehérvár FC - Kecskeméti TE 3-3 (1-1)

Sóstói Stadion, 1752 néző, v.: Csonka

gólszerzők: Katona M. (11., 61., 91.), illetve Szalai G. (9.), Nagy O. (77.), Szendrei Á. (80.)
Fehérvár: Tóth B. - Bese (Kastrati, 58.), Csongvai, Serafimov, Gergényi, Schön - Katona M., Christensen (Rúben Pinto, 90.), Kalmár Zs. (Flores, 31.) - Szabó L., Kodro (Karamoko, 58.)

Kecskemét: Varga B. - Szabó A., Belényesi, Szalai G. - Szűcs K. (Nagy O., 75.), Vágó (Meszhi, 75.), Szuhodovszki, Zsótér (Szendrei Á., 68.), Zeke (Matheus Leoni, 62.) - Horváth K., Tóth B. (Pálinkás G., 62.)

A Puskás Akadémia ellen sem tudott győzni a Ferencváros, már nem éllovas a bajnokságban (videó)

A Puskás Akadémia hazai pályán 1–1-s döntetlent ért el a Ferencvárossal szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Azzal, hogy csak egy pontot szerzett, az FTC - amely éllovasként kezdte a 14. fordulót - a Paks mögé szorult, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott. A Puskás Akadémia viszont maradt a harmadik helyen a tabellán.

ZACHARIASSEN, Kristoffer
Quentin Maceiras, a Puskás Akadémia FC (b) és Kristoffer Zachariassen, a Ferencvárosi TC (b2) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC–Ferencvárosi TC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 26-án
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Egyértelműen uralta az első negyedórát a középpályát ekkor könnyedén átjátszó FTC, és a fölény egy bal oldali szögletnél góllá érett: Zachariassen csúsztatás után közelről passzolt a kapuba. A hátrányba került PAFC határozottabb labdaszerzésre átváltva azonnal megpróbált támadásokat vezetni, néhány percig nyomást is tudott gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzeteket nem alakított ki. Később megint a Ferencváros futballozott fölényben, többet kísérletezett gólszerzéssel és végig kontrollálta a játékrészt.

A második félidő elejét ismét megnyomta a fővárosi csapat, magasan támadta le ellenfelét, amely nehezen tudta kihozni a labdát. Aztán megint csökkent az FTC nyomása, a Puskás Akadémia pedig egyenlített: Nagy Zsolt nagyszerű sarkazós passzal hozta helyzetbe a kilépő Colleyt, aki nem hibázott. Nem sokkal később Nagy maga is közel állt a gólszerzéshez, 15 méterről a kapufát találta el a bal felső saroknál. A mérkőzés hátralévő részében mindkét csapat győzelemre játszott, a Ferencváros kapuba is talált egy alkalommal, de lesről, így maradt a pontosztozkodás.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Puskás Akadémia FC–Ferencvárosi TC 1–1 (0–1)

Felcsút, 3525 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Colley (57.), illetve Zachariassen (18.)

Puskás Akadémia: Markek - Maceiras, Szolnoki, Stronati, Brandon - Corbu, Favorov, Plsek, - Levi (Soisalo, 68.), Colley (Gruber, 68.), Nagy Zs. (Slagveer, 86.)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Gojak, 76.), Cissé, Wingo, Ramírez - Traoré (Lisztes, 77.), Abufani, Makreckis, Marquinhos - Zachariassen, Pesic

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában