Nemzeti vágta

2023.09.30. 12:12

Ünnepélyes megnyitóval kezdődnek a futamok

A Nemzeti Vágta hétvégi programjai szombat délben a versenyzők eskütételével és az ünnepélyes megnyitóval kezdődnek a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

MW

Illusztráció

Forrás: Nemzeti Vágta / National Gallop/Facebook

Fotó: Hajdu Krisztina

A kétnapos rendezvény szombaton kora délután a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamaival folytatódik, majd a fogatok mérkőznek meg egymással.

Este rendezik meg a kocsitoló verseny előfutamát, a Nemzeti Lovas Díszegység és Honvéd Huszár Díszegység bemutatóját, valamint a Győri Ördöglovasok előadását. A szombati programot a szilvásváradi lipicai méneshajtás zárja.

A Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap délután rendezik Szilvásváradon, az eseményt 15 órától a Duna élőben közvetíti.

Korábban az M1 aktuális csatornán Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató úgy fogalmazott, "tizenöt évig Budapesten, a Hősök terén rendeztük meg a vágtát, most azt gondoltuk, lépünk egyet, és lovas világunk egyik fővárosába, a magyar turizmus egyik központjába, Szilvásváradra költözik a Nemzeti Vágta".

Hozzátette, hogy az új helyszínen adottak az infrastrukturális lehetőségek a verseny biztonságos megrendezésére. Az épített lovasstadion pályája az állatvédelem szempontjából a legideálisabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában