Atlétikai vb

2023.09.10. 21:18

Jótékony célra ajánlják fel a világbajnokságon megmaradt ásványvizet és dekorációkat a szervezők

A budapesti atlétikai világbajnokság szervezői 44 ezer palack vizet és több kilométernyi dekorációs hálót ajánlanak fel jótékony célra, az adományból rászorulók és állatmenhelyek részesülhetnek – közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

MW

Illusztráció/A férfi maratonfutás mezőnye a budapesti atlétikai világbajnokságon a Lánchídon 2023. augusztus 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Azt írták, a szervezőbizottság jótékony célra ajánlja fel a budapesti atlétikai vb után azt a megmaradt vízkészletet, amelyet a szokatlanul nagy hőség miatt szereztek be biztonsági tartalékként a nézők számára.

Hozzátették: 

44 ezer palack víz jut el a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz, többek között a magyar-ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez.

Közölték azt is, adományként hasznosítja a szervezőbizottság a vb ideje alatt a Nemzeti Atlétikai Központot és az utcai versenyszámok helyszíneit díszítő dekorációs hálókat is. A szervezők több kilométernyi anyagot ajánlanak fel állatmenhelyeknek, az adományok elsőként fehérgyarmati és budaörsi menhelyekhez érkeznek. A dekorációs hálók új helyükön többek között a gondozott állatok kenneljeit elválasztó takarásul szolgálnak majd – írták.

 A tájékoztatás szerint "a most gazdára talált hálók csak egy részét jelentik az atlétikai vb versenyein használt mennyiségnek". 

A szervezők azt kérik: a [email protected] címen jelentkezzenek azok a jótékonysági szervezetek, amelyeknek segítség lehet a hasonló adomány.

Közölték azt is, 

több mint 10 millió forintot ajánlott fel a szervezőbizottság és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) kereskedelmi partnere az ajándéktárgyakból befolyt összegből, amely az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jut el a rászorulókhoz. Emellett 7400 eurót, azaz mintegy 3 millió forintot gyűjtött össze az atlétikai világbajnokság egyik hivatalos szponzora a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége számára 

– tudatták a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában