Konferencia Liga

2023.07.26. 19:36

Máté Csaba: a Fradinak meg kell nyernie a meccseket, akkor van esély túlélni

Máté Csaba vezetőedző nem kívánt olyan eredményt mondani, amivel elégedett lenne csütörtökön a Shamrock Rovers ellen a Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első, hazai felvonásán, kizárólag azt nevezte fontosnak, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata sikerrel vegye a párharc két mérkőzését.

MW

Máté Csaba megbízott vezetőedző a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának az ír Shamrock Rovers FC elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. július 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

„Természetesen győzni akarunk, de tiszteletlenség lenne most olyan eredményt mondani, amivel elégedettek lennénk, mivel múlt héten mélyre löktük magunkat” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére az 53 éves szakember. „Most az a legfontosabb, hogy a következő két meccset sikerrel vegyük”.

Máté Csaba a párharc nehézségét abban látja, hogy amíg a Ferencvárosnál teljesen átalakult az együttes, addig az íreknél nyolc-kilenc játékos ugyanaz lesz a kezdőcsapatban, mint egy éve, azaz összeszokott társaságról van szó. Tavaly az Európa-liga csoportkörébe jutásért rendezett párharcban 4-1-es összesítéssel ment tovább a magyar bajnok.

Nem szabad azt gondolni, hogy hasonlóan folyik le a mostani párharc, mint az egy évvel ezelőtti. Más jellegű meccsre számítok, mert nyilvánvalóan ők is kielemezték annak a párharcnak a tanulságait

– mondta a Sztanyiszlav Csercseszovot váltó tréner. Szerinte az elmúlt évek alapján van annyi hitele a gárdának, hogy a közönség mellette áll majd, de hozzátette, a szurkolókat ki is kell szolgálni.

Máté Csaba arról is beszélt, feladatának legnagyobb része az volt, hogy a játékosok kilábaljanak a sokkból, amit a feröeri KÍ Klaksvíktól elszenvedett hazai vereség és így a Bajnokok Ligája-búcsú okozott. Elárulta, érezni lehetett, hogy a futballisták feszültek, de megjegyezte, most már kezdenek jó irányba haladni.

Nagyon hosszú távra nem kell tervezni. Meg kell nyerni a meccseket, akkor van esély túlélni

– fogalmazott saját jövőjével kapcsolatban Máté Csaba, aki nem először vette át az FTC irányítását, legutóbb másfél éve volt erre példa, amikor Peter Stögert menesztették.

Máté a párharc kapcsán megemlítette, hogy a jobboldali védő poszt problémás, mert Botka Endre megsérült, míg Henry Wingo már régebb óta nem bevethető. Szintén kiemelte, hogy a Konferencia-ligában már nincs „védőháló”, azaz egy újabb kiesés a tényleges búcsút jelentené a nemzetközi porondtól, ilyen szituációra pedig nem volt példa az elmúlt évek selejtezői során.

Dibusz Dénes csapatkapitány az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, mindenkit nagyon megviselt a múlt szerdai vereség, amely "egyértelműen óriási kudarc volt", ezen pedig nem tudja túltenni magát az ember egy-két nap alatt.

Vasárnapig érezhető volt, hogy nagyon görcsös mindenki. Nagyon akaró, de a ritmust nem találó játékosok voltak a pályán. Három-négy nap után azt éreztem, hogy előre tudtunk lépni, az elmúlt egy-két nap pedig már úgy telt, ahogy annak kellett. Nagy javulást érzékeltem, előremutató, hogy jövünk ki ebből a gödörből

– mondta a magyar válogatott kapus.

DIBUSZ Dénes
Dibusz Dénes kapus a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának az ír Shamrock Rovers FC elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. július 26-án
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Dibusz kijelentette, Máté Csaba többször volt már hasonló helyzetben, így nem volt nehéz ráhangolódni az ő elképzeléseire.

Az a dolgunk, hogy visszaszerezzük a szurkolók bizalmát. Holnap remélhetőleg már teljesen más arcunkat fogjuk mutatni, megfelelő küzdőszellemmel, elánnal vetjük magunkat a küzdelembe

– mondta a 32 éves kapus.

Stephen Bradley, aki 2016 óta irányítja a Shamrock Rovers együttesét, úgy vélekedett az MTI érdeklődésére, hogy az egy évvel ezelőtti párharcból megtanulták jobban tisztelni az ellenfél támadó kvalitásait.

Több tapasztalattal rendelkezünk annak köszönhetően, hogy tavaly szerepeltünk a Konferencia-liga csoportkörében, illetve bővült a keretünk jó játékosokkal, de sajnos közülük néhányan jelenleg hiányoznak

– világított rá a Shamrock fejlődésére a 38 éves szakember, aki szerint lehet előny és hátrány is a Ferencváros váratlan BL-búcsúja, mert sokkoló és motiváló hatást is kiválthatott a múlt heti kudarc.

A 19 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport közvetíti, az írországi visszavágót jövő csütörtökön 21 óráról rendezik. A párharc győztesére a máltai Hamrun Spartans és a georgiai Dinamo Tbiliszi továbbjutója vár a selejtező harmadik fordulójában.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában