díjátadó

2020.09.08. 12:15

Átadták a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt elismeréseket (videó)

Átadták kedden az Emberi Erőforrások Minisztériumában a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismeréseket és díjakat.

Budapest, 2020. szeptember 8. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (j2), Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár (k) és a Csik Ferenc-díjjal kitüntetett Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-gyõztes birkózó, korábbi szövetségi kapitányy, mesteredzõ (b), Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó (b2), Kõbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, az MTK kajak-kenu szakosztályának edzõje (j) a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismerések és díjak átadási ünnepségén az Emberi Erõforrások Minisztériumában (Emmi) 2020. szeptember 8-án. Az ünnepségre eredetileg május 6-án került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az ünnepségre eredetileg május 6-án került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt.

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy a mostani díjazottak is bekerültek a magyar sport nagyjai közé, mert tovább viszik a gazdag hazai sporthagyományokat.

„Bármennyire is furcsán hangzik, önök a mostani ifjúság példaképei, és nagy a szerepük abban, hogy a következő generációknak is átadásra kerüljenek a tradíciók”

- mondta Kásler Miklós, hangsúlyozva, hogy nagyra becsüli a díjazottak tevékenységét.

„Nekem most az a feladatom, hogy megköszönjem a teljesítményüket a kormány és a teljes magyar nemzet nevében” – jelentette ki a miniszter, aki Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral közösen adta át az elismerő okleveleket és a díjakat.

Az ünnepségen kiemelkedő sportteljesítménye, sportolói életműve elismeréseként Csik Ferenc-díjat vehetett át Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-győztes birkózó, korábbi szövetségi kapitány, mesteredző, valamint Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, az MTK kajak-kenu szakosztályának edzője.

Kiemelkedő edzői tevékenysége és jelentős nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek tevékenysége elismeréseként Bay Béla-díjat kapott Demeter György, a Kaposvári Röplabda SE szakmai igazgatója, és Pócsföldi Ottó országúti kerékpáros magyar bajnok, a triatlon-válogatott kerékpáros edzője.

A sport területén végzett kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenysége elismeréseként Kemény Ferenc-díjat vett át Gábor Antal Áron, a női vízilabda-válogatott orvosa, Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató főorvosa, valamint Szabó Tamás sporttudós, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke.

Átadták még a testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, a diáksport szervezésében és az egyetemi sport területén kifejtett eredményes tevékenységért járó Kerezsi Endre-díjakat, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért odaítélt Eszterházy Miksa-díjakat, valamint a sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkáért járó miniszteri elismerő okleveleket.

Forrás: MTI

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j2), Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (k) és a Csik Ferenc-díjjal kitüntetett Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-győztes birkózó, korábbi szövetségi kapitány, mesteredző (b), Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó (b2), Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, az MTK kajak-kenu szakosztályának edzője (j) a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismerések és díjak átadási ünnepségén az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2020. szeptember 8-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!