ökölvívás

2020.08.07. 10:03

Bertók Róbert az új szövetségi kapitány, Erdei váratlanul lemondott

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

Szentes, 2018. február 14. Szellõ Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka (b) utolsó edzését tartja edzõjével, Bertók Róberttel az orosz Gyenyisz Gracsov elleni, február 16-i mérkõzése elõtt Szentesen 2018. február 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Bajkai István, a MÖSZ elnöke az M1 aktuális csatornán beszélt a késő estébe nyúló csütörtöki ülésen történtekről. A sportvezető elmondta, hogy három pályázat érkezett a kapitányi posztra, s ezek közül a szakma egyhangúlag Bertókét támogatta, ezért ezzel kapcsolatban nem volt vita a megbeszélésen.

Az elnök szerint

az új szakvezetőnek most elsődlegesen a tokiói olimpiára kell koncentrálnia,

a szövetség ugyanis bízik abban, hogy Gálos Roland mellett lesz más is, aki kvótát tud szerezni a jövő nyárra halasztott nyári játékokra. Ugyanakkor a kapitányi pályázat egyik legfontosabb eleme az utánpótlással kapcsolatos tervek voltak, a szakvezetőnek ezen a területen is komoly feladatai lesznek a jövőben.

Bertók Róbert versenyzőként 1997-ben magyar bajnoki címet nyert 57 kilogrammban, éveken át volt tagja a válogatottnak, majd később kick-boxban ért el kiemelkedő sikereket, többek között világbajnoki aranyérmet is szerzett. Hosszabb ideje dolgozik ökölvívó edzőként, az elmúlt években az egyik legjobb magyar profi bokszoló, Szellő Imre edzéseit irányította.

Az elnökségi ülésen derült ki, hogy

Erdei Zsolt korábbi elnök lemondott szakmai társelnöki pozíciójáról.

Bajkai István a műsorban elmondta, hogy váratlanul érte az amatőrök és a profik között is világbajnok korábbi öklöző döntése, mivel július közepén még személyesen tárgyalt vele arról, hogy milyen feladatok várnak rájuk a jövőben és mik a terveik.

A MÖSZ első embere ugyanakkor reményének adott hangot, hogy Erdei csak erről a pozícióról mondott le és számíthatnak rá a későbbiekben, mint ahogy az eddigi szakvezető, ifjabb Balzsay Károly szakmai tudásával és munkájával is számolnak és szerinte az olimpia bajnok Kovács Istvánra is szüksége van a sportágnak.

Borítókép: Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka (b) utolsó edzését tartja edzőjével, Bertók Róberttel az orosz Gyenyisz Gracsov elleni, február 16-i mérkőzése előtt Szentesen 2018. február 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!