alapkőletétel

2020.06.05. 15:00

Negyven helyszínen épülnek honvédelmi sportközpontok

Értelmes sporttevékenységre adnak lehetőséget a fiataloknak az országban épülő honvédelmi sportközpontok – jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos pénteken Újfehértón.

Újfehértó, 2020. június 5. Hosszú József polgármester, Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelõs kormánybiztos és Simon Miklós, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (b-j) az Újfehértó határában épülõ honvédelmi sportközpont alapkõletételén 2020. június 5-én. A nyírségi városban több mint 880 millió forintból egy kilencven férõhelyes, hétszáz négyzetméter hasznos alapterületû, edzõteremmel, lövészeti versenytérrel és fegyvertérrel felszerelt komplexum épül meg. A kiviteli tervek jóváhagyása után várhatóan júliusban adják át a munkaterületet a kivitelezõnek. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Simicskó István a nyírségi kisváros határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén emlékeztetett, a kormány döntése értelmében

negyven helyszínen épülnek ilyen létesítmények, az első sportközpontokat a tervek szerint Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján építik meg.

A beruházásért felelős BMSK Zrt. beruházási ügynökség és a kijelölt önkormányzatok komoly előkészítő munkán vannak túl, az építkezések remélhetőleg minél gyorsabban befejeződnek – tette hozzá a kormánybiztos.

A fejlesztés fontosságát hangsúlyozva Simicskó István arról beszélt, a hazafias és honvédelmi nevelés „mindennek az alapja lehet”. Szavai szerint nem mindegy, hogy a gyermekeink milyen szellemiségben nőnek föl, kialakul-e bennük az egészséges nemzettudat, illetve a hazához és a szülőföldhöz kötődés.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott:

„A szülőföld semmivel sem pótolható értéket jelent mindannyiunk számára, tisztelete és szeretete, megbecsülése, gyarapítása, az alkotás tevékenysége, mind-mind bennünk rejlik.”

Kiemelte, a magyar kormány az építés útját járja, és fontos, hogy vannak önkormányzatok és vállalkozók, amelyek, illetve akik partnerek ebben.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, 2010 óta 14 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Újfehértón. A következő időszakban több mint félmilliárd forintból új hűtőház épül, bővítik a bölcsődét, 7,6 milliárd forintos beruházásból pedig almaválogató- és feldolgozó üzem létesül – tette hozzá.

A képviselő megjegyezte, Balassagyarmat után Újfehértón tették le a második honvédelmi sportközpont alapkövét, így a beruházási listában kitüntetett helyen szerepel a Nyíregyháza közelében fekvő kisváros.

Hosszú József, Újfehértó Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, az önkormányzat azt szeretné, ha a tervek szerint 2021 nyarára, a helyhatóság által biztosított közműves földterületen felépülő sportközpont megszólítaná a fiatalokat és a honvédelmi nevelés segítségével kínálna nekik szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget.

Újfehértón több mint 880 millió forintból egy kilencven férőhelyes, hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű, edző- és oktatótermekkel, kiszolgálóhelyiségekkel, parkolókkal, lövészeti versenytérrel és fegyvertérrel felszerelt komplexum épül meg. A kiviteli tervek jóváhagyása után várhatóan júliusban adják át a munkaterületet a kivitelezőnek.

Borítókép: Hosszú József polgármester, Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos és Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) az Újfehértó határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén 2020. június 5-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!