az M4 sporton

2020.05.17. 16:33

Puskás négy gólját, az évszázad klubmeccsét nézhetjük vissza hétfőn

Az élő közvetítések visszatértével sem marad abba a múltidézés az M4 Sporton: hétfőn 19.15-től ismét egy legendás mérkőzést, azt a napra pontosan 60 évvel korábban megrendezett Real Madrid-Eintracht Frankfurt BEK-döntőt tűzte műsorára a közszolgálati sportcsatorna, amelyen Puskás Ferenc négy gólt szerzett.

Di Stefano, Alfredo (1926-2014). Argentine footballer and coach, who has been called the best, most complete and influential footballer of all time. PUSKAS, Ferenc. Hungarian footballer and manager, widely regarded as one of the greatest players of all time. Portrait of the historical players of Real Madrid, Alfredo Di Stefano (right) and Ferenc Puskas in the 60s. Photography ©FDM/APPS/Leemage

Forrás: FDM/APPS/Leemage/AFP

Fotó: leemage via AFP

A magyar támadó tündöklését a becslések szerint mintegy 70 millióan követtek figyelemmel a tévéképernyőn keresztül hatvan évvel ezelőtt, a mostani évfordulón újra megelevenedik a tévében a történelmi esemény, amely annak idején sajnos Magyarországon nem volt látható – áll az MTVA sajtóosztályának közleményében.

A gólgazdag találkozón Puskás mellett Alfredo Di Stéfano háromszor volt eredményes, nem akármilyen gólokkal megörvendeztetve a helyszínre kilátogató több mint 130 ezer nézőt. De nem csak a nézőszám jelent máig rekordot, a BEK- és később a Bajnokok Ligája-döntők történetébe minden idők legtöbb találatot hozó meccseként vonult be a sporttörténelmi esemény, amelyen Miguel Munoz vezetésével a Real Madrid 7-3-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot.

Puskás négy gólja is olyan rekord, amelyet azóta sem tudott senki megdönteni.

„A közvetítés érdekessége, hogy a legendás rádióriporter, Szepesi György, valamint Hajdú B. István tíz évvel ezelőtt, az ötvenedik évfordulón együtt kommentálta a mérkőzést – mondta a közmédiának a különleges felvételt az M4 Sport rendelkezésére bocsátó Szöllősi György, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete. – Így még több különlegességet tudhatunk meg az előző évszázad egyik, ha nem a legjobb klubmeccséről”

„Egyfajta jóvátételként szerveztük meg a vetítést és az utólagos közvetítést 2010-ben a Corvin moziban, hiszen ezt a fantasztikus, Európa-szerte nemzedéki élményt jelentő döntőt annak idején, 1960-ban nem sugározta sem a tévé, sem a rádió idehaza, s így Szepesinek sem adatott meg kedvenc játékosának, Puskás Ferencnek az egyik legfontosabb meccse kommentátorként, csak félévszázados késéssel. Életének utolsó közvetítése volt, amelyen nagyszerű párost alkottak napjaink népszerű futballkommentátorával, Hajdú B. Istvánnal.”

A győztes királyi gárda ismét a képernyőn: Domínguez – Marquitos, Santamaría, Pachín – Zárraga, Vidal – Canário, Del Sol, Di Stéfano, Puskás, Gento hétfőn az M4 Sporton.

Borítókép: Puskás Ferenc (jobbra) és Alfredo Di Stéfano Real-mezben a hatvanas években

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!