a második érem

2019.10.15. 11:25

Bronzérmes lett a magyar aquatlonos vegyesváltó

Harmadikként ért célba a Dévay Márk, Kropkó Márta aquatlonos vegyesváltó a dohai strand világjátékokon.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a 16 csapatos mezőnyben a spanyolok szerezték meg az aranyérmet, másodikként pedig az azeri együttes ért célba. A versenyen a váltók minden tagjának 1,25 kilométer futást, 500 méter úszást, majd újabb 1,25 kilométer futást kellett teljesíteni.

A magyar küldöttségnek ez a második érme Dohában, hétfőn Dévay ezüstérmes lett a férfiak versenyében.

Strand világjátékokat most rendeznek először, mégpedig a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) az égisze alatt. Az elképzelés 2015-ben vetődött fel azzal a céllal, hogy szép tengerparti helyszínekre vigyenek akciódús strand- és vízisportokat.

Dohában 97 ország több mint 1230 sportolója méri össze erejét, és 14 szakágban 350 érem talál gazdára. Olyan sportágak – zömmel olimpiai sportágak nem olimpiai versenyszámai – szerepelnek a programban, mint a 3x3 kosárlabda, a karate (kata), az aquatlon, sportmászás vagy a gördeszka.

A magyar színeket öt sportágban – nyíltvízi úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karatéban és strandbirkózásban – 32 sportoló képviseli.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!