Karate Eb

2019.03.27. 12:10

Tizenhét fős magyar keret utazott Spanyolországba

Összesen 17 magyar indul a spanyolországi Guadalajarában csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő karate és para-karate Európa-bajnokságon.

A hazai szakszövetség hírlevele szerint a kontinensbajnokságnak hármas tétje van: az érmekért folyó versengés mellett az eredmények beszámítanak az olimpiai kvalifikációba, illetve itt dől el, hogy kik vehetnek részt a júniusi, minszki Európa Játékokon.

Az utazó csapat tagja a tavaly ezüstérmes Hárspataki Gábor, illetve a háromszoros Eb-bronzérmes Tadissi Martial is. Rajtuk kívül tatamira lép Molnár Dániel, aki a sportág világkupa-sorozatának számító Karate 1 Premier League viadalokon tavaly több érmet is begyűjtött, illetve a formagyakorlatban Eb-ötödik Nagy Botond. A női indulók közül Bartha Nikola korábban volt már Eb-érmes és vb-ötödik.

„Éremre elsősorban Hárspataki Gábor, Tadissi Martial és Molnár Dániel lehet esélyes. Ők az elmúlt időszakban többször is bizonyították, hogy képesek a világ legjobbjai közé kerülni, de több másik versenyzőnk is szerezhet kellemes meglepetést” – fogalmazott Büchler Zsolt szövetségi kapitány. Hozzátette: az Európa Játékokon az eddigi eredményeiknek köszönhetően Hárspataki és Tadissi gyakorlatilag biztos résztvevőnek tekinthető, Nagy Botond és Sterck Laura pedig egy jó Eb-szerepléssel szintén indulási jogot szerezhet.

Az Eb-n a para-karatésok között korábbi dobogósok is képviselik a magyar színeket: egy éve Csatári János kategóriájában a második helyet szerezte meg, Dobos Réka pedig bronzérmes lett.

A karate a jövő nyári tokiói olimpia programjában is szerepel.

A magyar indulók:

kata (formagyakorlat):

Nagy Botond, Sterck Laura

kumite (küzdelem):

férfiak: Fehér Péter (60 kg), Tadissi Martial (67 kg), Hárspataki Gábor (75 kg), György Dániel (84 kg), Molnár Dániel (+84 kg); Gyovai Roland, Hidasi Tibor és Tamás Ferdinánd a csapatversenyben szerepelnek

nők: Molnár Réka (55 kg), Takács Virág Vivien (61 kg), Bartha Nikola (+68 kg)

para-karate:

Dobos Réka (kerekesszékes), Molnár Zsolt (kerekesszékes), Csatári János (tanulásban akadályozott), Kárpáti Petra (tanulásban akadályozott)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!