végső búcsú

2019.03.02. 17:51

Elbúcsúztatták Ihász Kálmánt

A Vasas SC Fáy utcai Edzőcsarnokának aulájában családtagok, barátok, sporttársak, sportvezetők búcsúztak az olimpiai bajnok labdarúgótól, Ihász Kálmántól, aki január 31-én, életének 78. évében hunyt el.

Budapest, 2019. március 2. Az életének 78. évében, 2019. január 31-én elhunyt Ihász Kálmán olimpiai bajnok labdarúgóra emlékeznek a Vasas SC Fáy utcai edzõcsarnokának aulájában 2019. március 2-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A klub közleménye emlékeztet rá, hogy a Vasas Sport Club, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és Budapest XIII. kerületének önkormányzata is saját halottjának tekintette Ihász Kálmánt, aki aranyérmes lett a tokiói olimpián, 27-szer szerepelt a válogatottban, Európa-bajnoki bronzérmes volt, a Vasassal négy bajnoki címet szerzett, emellett MNK-győztes, BEK-negyeddöntős, háromszoros Közép-Európa Kupa-győztes volt, s a kerület díszpolgári címmel tüntette ki.

A búcsúztató elején – az Olimpiai Himnuszt követően – Nemcsák Károly színművész, a József Attila Színház igazgatója mondta el Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című versét.

A MOB, az MLSZ és a XIII. kerületi önkormányzat nevében az ugyancsak olimpiai bajnok Dunai Antal búcsúzott barátjától. Felidézte Ihász Kálmán pályafutását és közös sportélményeiket. A Vasas SC nevében Hegedüs Csaba, olimpiai bajnok birkózó mondott személyes hangvételű beszédet, a játékostársakat képviselve pedig Puskás Lajos korábbi válogatott labdarúgó emlékezett az elhunytra.

A búcsúztatás zárásaként elhangzott a Himnusz, majd tisztelői a kegyelet virágaival emlékeztek Ihász Kálmánra. A labdarúgót délután helyezték örök nyugalomra.

Borítókép: Az életének 78. évében, 2019. január 31-én elhunyt Ihász Kálmán olimpiai bajnok labdarúgóra emlékeznek a Vasas SC Fáy utcai edzőcsarnokának aulájában 2019. március 2-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!