sport és innováció

2018.05.11. 14:17

Több ezren vettek részt a nemzetközi konferencián

Több ezer érdeklődő és szakember vett részt a Sport és Innováció elnevezésű nemzetközi konferencián, amelynek célja a sportban, a sportgazdaságban rejlő lehetőségek feltárása, és ennek érdekében innovációk, sporttudományos fejlesztések, adaptálható megoldások bemutatása volt.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a hatalmas érdeklődés, a több ezer látogató egyértelműen azt jelzi, hogy szükség van a mostanihoz hasonló hiánypótló rendezvényekre, amelyek hozzájárulnak a nemzetközi és hazai sportgazdaságot érintő aktuális trendek megismeréséhez, új üzleti lehetőségek körvonalazódásához, valamint értékes személyes szakmai kapcsolatok kialakításához.

A régió legnagyobb sporttudományos konferenciájának – amelynek a Groupama Aréna adott otthont – két napja alatt 106 szakmai előadást és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak meg a résztvevők. Ezeken a magyar sportélet, sporttudomány meghatározó szereplőinek véleményét, elképzeléseit ismerhették meg.

Az FC Barcelonával közösen megrendezett edzőképzés hatalmas érdeklődést váltott ki a magyar labdarúgó-társadalomban:

Joan Vila Bosch módszertani igazgató előadására és Carles Rexach klubelnöki tanácsadóra 1200 magyar futballedző volt kíváncsi

- közölte az Emmi sportért felelős államtitkárságának közleménye.

Szabó Tünde a konferenciáról szólva elmondta, hogy

a modern társadalmakban óriási mértékben megnőtt a sport szerepe, a sport globális és nemzetközi jelenséggé vált,

ezzel pedig együtt jár gazdasági súlyának növekedése is. Mint fogalmazott, Magyarország felismerte ezt, a sportot nemzetstratégiai ágazattá tette, és ez biztos alapja lehet az innovációnak.

Hozzátette: Magyarország sportstratégiája fontos szerepet szán a sportegészségügy újraépítésének, a nemzeti sportorvosi hálózat kialakításának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!